Unicon A/S opkøber færdigbetonaktiviteter

Unicon A/S køber Kummerfeldts K.B.K. A/S færdigbetonaktiviteter i Ribe

Unicon, der er Danmarks største færdigbetonproducent, køber med virkning fra 1. februar 2017 færdigbetonaktiviteterne i Kummerfeldts K.B.K. Beton. Planen er, at produktionsanlægget i Ribe fremadrettet skal indgå i Unicons landsdækkende netværk af færdigbetonfabrikker, og at aktiviteter flyttes fra andre Unicon fabrikker til det nye Unicon-medlem i Ribe:

- Vi er meget tilfredse med, at aftalen om købet af KBKs betonaktiviteter nu er faldet på plads. KBK Beton er kendt for en høj betonkvalitet og et højt kundeserviceniveau, og vi er derfor glade for erhvervelsen.  Vi har haft en meget positiv og konstruktiv dialog med ejerne, og vi ser et potentiale i at videreføre og udbygge aktiviteterne i Ribe. Vi overtager hele betonforretningen og vil fortsætte med at servicere kunderne i lokalområdet, forklarer regionsdirektør Jan Søndergaard Hansen fra Unicon.

Jan Søndergaard Hansen siger supplerende, at købet vil styrke Unicons position i regionen. De nærmeste Unicon-fabrikker ligger i Esbjerg, Varde, Tønder og Vejen, og Unicon ser området som vigtigt for koncernens fortsatte vækst. Købet sker også som et led i en generel vækststrategi hos Unicon:

- Vi har netop offentliggjort en ny vækststrategi, der indebærer investeringer for et større trecifret millionbeløb i Danmark over de kommende 3-5 år. Strategien tilsiger både ud- og nybygning af nuværende fabrikker i de større byer og styrkelse af vores position uden for de store byer. Unicon skal være endnu stærkere forankret både lokalt og nationalt, og derfor er vi også interesseret i dialog med andre lokale producenter, der ønsker at blive en del af Unicon, fortsætter han.

Også hos KBK Beton er der stor tilfredshed med aftalen. Virksomheden er stiftet og drevet af Kummerfeldt-familien, og direktør Brian Christian Løbner Kummerfeldt ser salget som en god mulighed for fremadrettet at have en stærk lokal produktion af færdigbeton i Ribe:

- Kravene til at være færdigbetonproducent bliver større og større, og det bliver stadig mere udfordrende at være lokal producent med kun et eller to produktionsanlæg. På den ene side skal man have tilstrækkelig med kapacitet til de store dage med stor efterspørgsel, op på den anden side skal man være meget omkostningseffektiv på de små dage. Her er det helt afgørende at være en del af et netværk af fabrikker, og derfor tror vi meget på, at Unicon fremover kan servicere vores loyale KBK kunder på en god og betryggende måde, forklarer Brian Christian Løbner Kummerfeldt.