Inwido overtager vinduesleverandører

Inwido i Farsø køber nu danske JNA Vinduer & Døre samt SPAR Vinduer som led i strategi om salg via nettet

Inwido køber nu danske JNA Vinduer & Døre samt SPAR Vinduer. Opkøbet er et strategisk skridt for Inwido-koncernen i kampen om det stigende internetsalg af vinduer og døre.

Inwido med dansk hovedsæde i Farsø overtager nu JNA Vinduer & Døre samt SPAR Vinduer. Opkøbet er det seneste af otte opkøb på knap 10 år og er et strategisk skridt, motiveret af et ønske om at være repræsenteret på det stigende marked for salg af vinduer og døre på nettet.

- Vi har set, hvordan de danske forbrugere ikke blot indhenter produktinformation online, men også i stigende grad ønsker muligheden for at købe via nettet. Udvidelsen med JNA og SPAR betyder derfor, at Inwido nu også indbefatter virksomheder, som kan tilbyde produkter via internetplatformen, forklarer Mads Storgaard Mehlsen, adm. direktør i Inwido Denmark.

JNA Vinduer & Døre blev etableret i 1990 af Ebbe Nymann Andersen på Fyn med henblik på produktion og salg af vinduer i Danmark. I 2006 udvidede Nymann-gruppen med SPAR Vinduer, der blev etableret som et lavprisalternativ til danske internetkunder. Dette koncept er sidenhen blevet introduceret i Norge. Den samlede omsætning for de to virksomheder, som Nymann-familien nu afhænder, var 155 mio. kr. i 2013.

- JNA og SPAR har et godt tag i det danske marked. De har formået at tage andele af et prisfølsomt og yderst konkurrencepræget e-marked, og de bliver et spændende ben for Inwido, siger Mads Storgaard Mehlsen. Han fortsætter: - Det er samtidig vigtigt for os at understrege, at JNA og SPAR forbliver en selvstændig enhed i Inwido, hvor alt er business as usual efter opkøbet. Hvis virksomhederne virker, er der ingen grund til at fikse dem, og det kan man roligt sige er tilfældet med JNA og SPAR, som i flere år har leveret høje vækstrater og gode resultater, slutter han.

JNA og SPAR vil efter opkøbet indgå som en selvstændig enhed under Inwido Denmark. Opkøbet afventer en endelig godkendelse fra Konkurrencestyrelsen.