Inwido opkøber Pro Tec Vinduer

Inwido ser væsentlige synergier og nye vækstmuligeheder med en overtagelse af Pro Tec Vinduer A/S

Inwido har netop overtaget samtlige aktier i det danske familieejede vinduesfirma Pro Tec Vinduer A/S. Opkøbet vil forbedre Inwidos position på det danske marked og vil give Inwido en stærk platform med muligheder for udvidelse samt opnåelse af synergier inden for den nuværende organisation, hedder det i en meddelelse.

Pro Tec, der blev stiftet af Bjarne Haulrik i 1993, producerer og sælger vinduer og døre i træ/aluminium og træ/glasfiber, som afsættes til det danske og engelske marked. Produkterne er højt værdsat, specielt blandt arkitekter og entreprenører på projekt markedet.

- Med opkøbet af Pro Tec opnår vi en tilgang til produkter, der ligger i toppen af markedet hvad angår design og energi, hvilket er vigtigt i et presset marked som vinduesmarkedet i Danmark. Samtidig opnår vi en tilgang til stor viden, som kan udnyttes ikke kun i Inwido Denmark men også i resten af Inwido-koncernen, udtaler Mads Storgaard Mehlsen, administrerende direktør i Inwido Danmark.

Synergi og nye vækstmuligheder

Pro Tec har i dag ca. 140 medarbejdere og deres produktion er placeret i Holstebro. I 2010 havde Pro Tec en omsætning på ca. 170 mio. DKK. Opkøbet vil give nogle væsentlige synergier i koncernen og vil skabe mange vækstmuligheder.

- Vi glæder os til samarbejdet med Inwido, og forventer os meget af de muligheder, det byder på, herunder adgangen til en række nye salgskanaler. Som en del af Nordeuropas største vindueskoncern ser vi virkeligt gode muligheder for et frugtbart samarbejde, udtaler Pro Tecs to direktører Nikolaj og Joakim Haulrik.

Opkøbet afventer godkendelse fra konkurrencestyrelsen.