Regionshospitalet Randers

:
juni 2016
Regionshospitalet Randers - Tilbygningen

Regionshospitalet Randers har fået en ny akutmodtagelse og -afdeling i tilknytning til det øvrige hospital, som ses i baggrunden. Fase 1 med indgangen ligger længere nede ad gaden, mens fase 2 ligger nærmest, i en direkte forlængelse.

Regionshospitalet Randers - Auditoriet

Akutafdelingen har også faciliteter til undervisning, bl.a. et auditorium med moderne audiovisuelt udstyr fra AVC. JBL højttalersystemet (CBT70J) er bl.a. valgt til auditoriet for at gengive talelyd i bedst mulig kvalitet. Foto: AVC.

Regionshospitalet Randers - Gangarealerne

Gangarealerne i fase 2 har et behageligt dagslys fra lysgårde. Samtidig har det givet plads til små nicher med indbyggede bænke. Tilsammen giver det en venlig atmosfære.

previous next

Sammenbygning med røde tegl

Regionshospitalet i Randers har nu en færdigbygget akutmodtagelse, der med sin centrale placering gør hospitalet til et vigtigt akuthospital for regionen

Byggefakta

Regionshospitalet Randers
Skovlyvej 1
8900 Randers
Danmark

Bygherre:
Region Midtjylland, Regionshospitalet Randers
Bygherrerådgiver:
Aarhus Arkitekterne A/S, Bascon A/S
Totalrådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet TKT A/S, Ravn Arkitektur A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Einar Kornerup A/S, Byggefirmaet Knudsgaard A/S, Brøndum A/S, Bravida Danmark A/S, Schneider Electric Buildings Denmark A/S, Lindpro A/S, Airteam A/S, Carecall A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum: 
160 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2014 - oktober 2016

Etableringen af en ny akutafdeling på Regionshospitalet i Randers er forløbet over to faser, hvor den første blev indviet i august 2014. Denne del indeholder en ny indgang i andet plan, orienteret til Skovlyvej, modtagelse af akutte medicinske og kirurgiske patienter ét sted og sengestuer. Fase 2 af akutafdelingen er netop afleveret, og dermed er et længere byggeforløb afsluttet. Regionshospitalet i Randers er som andre hospitaler sammenbygget af mange etaper fra forskellige årtier. Fælles for bygningerne er, at de er opført i røde tegl, og her passer de nyere tilbygninger smukt ind. Skalaen er lidt mindre end flere af de ældre bygninger. Akutafdelingen ligger ud til villavejen Skovlyvej, og tilbygningernes skala og materialer passer fint ind i kvarteret. Fase 1 og 2 ligger i forlængelse af hinanden, og arkitektonisk er de også tilsvarende.

God planlægning

Tidligt i forløbet blev Arkitektfirmaet TKT A/S i Odense involveret i processen omkring den kommende akutafdeling på Regionshos­pitalet i Randers. Arkitektfirmaet har kortlagt og analyseret grundlaget for en ny og effektiv akutafdeling gennem dialog med ca. seks brugergrupper.

Gennem input fra brugerrunder på hospitalet har Arkitektfirmaet TKT fastlagt en række funktionsløsninger og tegnet på indretningen af de to nye faser. Søren Vestergaard fra arkitektfirmaet fortæller, at de også har gennemført tilsvarende brugerrunder før opførelsen af akutafdeling på OUH og i øjeblikket er involveret i en kommende akutafdeling i Esbjerg. Videre fortæller Søren Vestergaard, at striben af nye akutafdelinger på både regionshospitaler og “supersygehuse” bygger på en amerikansk behandlingsmodel.

For Randers akutafdeling gælder, at der nu er én fælles modtag­else med speciallæger fra seks forskellige tidligere modtagelsesafsnit. Derved bliver patienten tidligere diagnosticeret og behandlet. Afdelingen indeholder operations- og intensivafsnit, traumeafsnit, sengestuer og døgnbemandet billeddiagnostisk afsnit.
Den nye akutafdeling er et resultat af grundigt forarbejde, der giver en hverdag med gennemtænkte arbejdsgange, optimal udnyttelse af personalets ressourcer og en effektiv og tryg behandling af borgerne.

Brugervenligt AV-udstyr

I anden fase af akutafdelingens opførelse er der på parterreplanet indrettet et auditorium med plads til knap 200 deltagere. Audio-Visuelt Centrum A/S leverer de fleksib­le AV-løsninger, der bl.a. består af et forelæsningsmøbel, hvorfra forelæser kan tilslutte sin pc til de to full-HD- projektorer fra Epson. Hver projektor projicerer på et 4 m bredt lærred, så selv den fjerneste deltager får et godt udsyn.

Fra forelæsningsmøblet kan der præsenteres via visualizer og selvfølgelig egen pc, men der kan også præsenteres trådløst indhold fra f.eks. smartenheder eller tablets via ClickShare fra Barco. Foran møblet, ved forreste stolerække, bliver der monteret to medsynsmonitorer, så forelæser kan følge med i sin præsentation på lærred­erne bag sig og stadig have front mod deltagerne. Alt AV-udstyr, lyd og lys styres fra forelæsningsmøblet via et brugervenligt 7’’-touchpanel fra Crestron, der er intuitivt i brug, og som samtidig styrer auditoriets videokonferenceudstyr.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 3

Hospital

Det Nye Universitetshospital (DNU), S2

Markant og central bygning i Det Nye Universitetshospital

Hotel og konference

Glostrup Park Hotel

Hotel med ekspressivt kobbertag

Bolig

Havhuset, Strandlodden 3

Havhus med skyline

Kontorhus

Jyske Bank-kontorhus

Kubisk, fleksibel kontorbygning

Ungdomsbolig

Kousgaards Plads Ungdomsboliger

Svævende ungdomsboliger med fem facader

Bolig

Krøyers Plads, etape 2

Om at bo midt i historien

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Birkerød

Lions brøler højt i Birkerød

Produktionsanlæg

Løgumkloster Fjernvarme

Varmeværk med dynamisk facade

Bolig og kontor

Plaza

Nyt tårn på Aalborgs skyline

Hospital

Regionshospitalet Randers

Sammenbygning med røde tegl

Bolig

Robinielunden

Modulære lavenergiboliger

Produktionsanlæg

Scanflavour

Dynamisk fabriksbyggeri i stor skala

Bolig

Skibbroen

En plads ved kajen

Offentlige kontorer

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Bolig

Teglværksbyen, etape 1

Teglværksbyen – en selvstændig kanalby på Teglholmen

Kontorhus

Turbinehuset

Storbyens kontorkollektiv