Indstøbte false effektiviserer montagen i byggeriet

Bygherre sparer tid med BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg; den patenteret falseløsning til montage i bagvægselementer, hvor vinduer og døre kan monteres direkte. Falsen, der blandt andet bliver brugt i byggeriet Havnegade 32 i Odense, kan erstatte udstøbning af betonfalse/traditionelle pladefalse.

 

  • Indhold leveret af Pia Bundgaard Hansen22. november 2021 07:00

Det fem etager høje kontordomicil på Havnegade 32 i Odense tager form. I de omkring 100 vindueshuller er der allerede i støberiet monteret BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg, hvilket sparer kostbar arbejdstid på byggepladsen, og dermed bliver byggeprocessen mere bæredygtig. Henrik Baardesø Porsmose, der er afdelingsleder hos Hansson & Knudsen, fortæller:

BS FALSEN Z er monteret af elementleverandøren, og løsningen er nem samt sikrer pænere vindueshuller i byggerierne. Vi har ikke haft de store udfordringer med falsen under montagen af elementerne, dog skal man være lidt mere forsigtig i håndteringen, så krankæder og andet ikke støder på dem, men det vænner man sig hurtigt til. Vi konstaterede ikke nogle skader på BS FALSEN Z hverken før eller efter elementmontagen.”

Falsen der hindrer spild

Normalt monterer man pladefalse på byggepladsen, men BS FALSEN Z adskiller sig ved, at pladefalsen bliver direkte indstøbt hos betonproducenten.  Pladefalsen skal ikke længere monteres, men kommer færdig, hvilket også sparer håndværkerne for kostbar tid. Falsens lave vægt betyder også, at den er let at håndtere og montere i betonstøberiet.

Pladefalsen erstatter den traditionelle udsparingskasse af træ eller stål, så der skal ikke opbygges yderligere udsparing. Der er ingen spild af træ, støbeplade, stål eller lignende, som normalt skal bortskaffes, hvilket giver en væsentlig besparelse for elementproducenten, samt gør produktet mere bæredygtigt. De indstøbte false sikrer også bedre isolering i byggerier, og så er det blevet meget nemmere at montere døre og vinduer indefra uden brug af stillads samt uden brug af yderligere vinkler eller beslag.

Vi mærker en stigende interesse for den patenterede falseløsning fra både entreprenører og arkitekter, både fordi der er tidsmæssige og energimæssige besparelser ved det nye produkt, samt at råhuset kan lukkes hurtigere og man derved kan spare den midlertidige afdækning,” forklarer Lars Mølgård, der er produktion- og økonomichef hos BS BYGGE – SERVICE. Han uddyber:

I dag samarbejder vi med de førende betonfabrikker om at indstøbe falsen, hvilket vi er stolte af, i denne sag i et godt samarbejde med Industribeton.

Falsens vej til markedet

BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg har været et par år under udvikling i samarbejde mellem BS BYGGE - SERVICE og betonproducenter.

Falsen leveres med påmonterede indstøbningslister, isoleringsbånd, BS-støttevinkler, dampspærre og eventuelle konsolbeslag. Falsen står pænt, skarpt og lige, så det er let for maleren at komme i gang med arbejdet.

 

Om: BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg:

  • Glat overflade klar til malerbehandling
  • Dimensioneres til det enkelte projekt
  • Påmonteret dampspærre
  • Klar til montage af døre og vinduer
  • ​Linietab på 0,01 W/mK
  • Ubrændbart materiale
  • Leveres med påmonterede afstandsklodser
  • Kræver ikke yderligere vinkler eller beslag til vindues- og dørmontage

www.bsbyggeservice.dk

Denne artikel er publiceret af BS FALSEN i kategorien

Flere artikler fra BS FALSEN

EPD på BS pladefalse

EPD på BS Falsen er nu tilgængelig via EPD International AB, og er at finde i deres databaseDu kan hente EPDén her: https://lnkd.in/...

BS Falsen ApS vil mindske spild og genanvende mere

Byggevirksomheden er glad for en opfordring til grøn omstilling fra Erhvervshus Midtjylland. Nye grønne muligheder er opstået i kølvandet...

Indstøbte pladefalse i 200 boliger på Smedeland 8A

I endnu et godt og produktivt samarbejde med DS Elcobyg har BS FALSEN leveret over 4000 meter pladefalse til indstøbning på fabrikken hos...

BS FALSEN Z monteret i Ny Laborantskole, Sønderhøj

BS Falsen ApS har leveret og monteret BS FALSEN Z i råhusets vindues- og døråbningerne i den ny laborantskole, EAAA Sønderhøj Århus.Efter...

Generationsskifte og sammenlægning - BS FALSEN

Kære kunde og samarbejdspartner BS False – Montage og BS Byggeservice bliver til BS Falsen ApSVi har i år igangsat generationsskifte...

Indstøbte pladefalse i 87 eksklusive boliger i Rødovre

JCN Bolig skal opføre 87 moderne og eksklusive boliger. Dette indebærer hele 8424 m2 byggeri, samt 2500 m2 P-kælder. Industribeton har...