Bygherreforening fejrer 10 års jubilæum

10 år med selvstændigt sekretariat i Borgergade. 10 år med Henrik Bang som leder af sekretariatet. Det markerer Bygherreforeningen med nytårskur for medlemmer og samarbejdspartnere fredag den 10. januar.

Bygherreforeningen, som blev stiftet i juni 1999, etablerede fra januar 2004 selvstændigt sekretariat med kontor i Bygningskulturens Hus beliggende Borgergade 111 i København. Henrik Bang blev ansat til at bygge sekretariatet op.

I dag har Bygherreforeningen et fagligt stærkt sekretariat med godt 10 medarbejdere, som udover at varetage de professionelle bygherrers interesser også har aktiviteter inden for efteruddannelse og gennemfører støttede projekter til gavn for medlemmernes faglige udvikling.

I de forløbne 10 år er medlemskredsen vokset fra 40 til 120 virksomheder, hvilket aktuelt dækker over ca. 1300 af bygge- og anlægssektorens centrale beslutningstagere og et samlet årligt indkøbsvolumen på anslået 35 mia. kr.

Direktøren for Bygherreforeningen, Henrik Bang, er 46 år og uddannet civilingeniør fra DTU med en PhD fra CBS. Han kom til Bygherreforeningen fra en stilling som seniorforsker på SBi.

Om springet fra byggeforskning til Bygherreforeningen siger han:

- Det har været en spændende udfordring for mig at gå ind i feltet interessevaretagelse for de professionelle bygherrer. Jeg har i Bygherreforeningen fået fantastiske muligheder for at være med til at skubbe på udviklingen i bygge- og anlægssektoren, idet vi er den nøglespiller, som kan stille spørgsmål ved de etablerede dogmer. Det har også været yderst tilfredsstillende at kunne bidrage til videnopbygningen blandt bygherrerne og hele erkendelsen af bygherreopgaven som en profession, der er meget afgørende for værdiskabelsen i samfundet. Og jeg mener faktisk, at bygge- og anlægssektoren står over for vidtrækkende reformer i lyset af brugerne og samfundets øgede krav, siger Henrik Bang.

Nogle af de områder, som Bygherreforeningen aktuelt arbejder med er revision af aftalesystemet, ændring af udbudsreglerne og den kommende byggepolitiske strategi. Derudover er temaer som nye samarbejdsformer, fokus på bæredygtighed og udvikling af den eksisterende bygningsmasse samt bygherrens organisering og kompetenceprofil i spil.

- Bygherreforeningen er interesseorganisationen, der varetager og formidler professionelle danske bygherrers holdninger og interesser. Foreningens formål er at fremme udviklingen i byggeriet med hensyn til arkitektur, kvalitet og produktivitet og at præge samfundsdebatten som en væsentlig stemme, skriver foreningen og tilføjer:

- Bygherreforeningen arbejder på tværs af alle typer af private og offentlige bygherrer, hvilket også afspejles i den bredt sammensatte bestyrelse. Og aktiviteterne er forankret i foreningens faglige udvalg, der omfatter emner som arbejdsmiljø, digitalisering, kontrakter, udbud samt energi og miljø.

Nytårskuren holdes den 10. januar kl. 14-17 i Aulaen, Borgergade 111