Esbjerg Kommune vinder Bygherreprisen 2013

Esbjerg Kommune har modtaget Bygherreprisen for projektet Blue Water Dokken under temaet "det gode købmandskab"

Esbjerg Kommune, Bygherreprisen 2013 ved en festlig begivenhed i Bygherreforeningen. Årets pristema er ’det gode købmandskab’, og Palle Adamsen, formand for dommerkomitéen og direktør for Lejerbo sagde følgende, da han motiverede tildelingen af prisen:

Bygherreprisen 2013 går til Esbjerg Kommune, som med deres projekt Blue Water Dokken har vist, hvordan erfaringer fra en eksemplarisk og mangeårig bygherrevirksomhed, systematisk og struktureret bliver brugt til at skabe et overbevisende projekt, som uomtvisteligt lever op til de kriterier, som vi i år har opstillet for årets bygherrepris. I det hele taget må vi sige, at bygherren Esbjerg Kommune har været rigtigt gode til at inddrage både fremtidige brugere og den institution, der står for driften. Hallen er blevet et af fyrtårnene i Esbjerg Kommune.

Borgmester Johnny Søtrup udtalte ved modtagelsen af prisen:

- Jeg er rigtig glad og stolt over, at Esbjerg vinder Bygherreprisen. Da vi gik i gang med planlægningen af den nye hal, var vi godt klar over, at det ville blive en udfordring at få alle vores ønsker opfyldt med et budget på 59 mio. kr. Men det lykkedes igennem en forbilledlig indsats og et tæt samarbejde mellem entreprenører, håndværkere, rådgivere og kommunens teknik og miljøforvaltning, så i dag har vi en enestående hal, som bruges af vores to dygtige håndboldhold, der afvikles store koncerter, Nephew optræder i oktober, og om få dage mellem den 4.-7.juli afvikles en del af DGIs Landstævne i den fantastiske nye hal.

Der var 20 forskellige projekter i spil til prisen, men i slutspillet var de tre nominerede bygherrer Esbjerg Kommune, Lejerbo og Vejdirektoratet.
Temaet ’det gode købmandskab’ fokuserer på den professionelle bygherres evne til at opnå et fremragende resultat med anvendelse af begrænsede ressourcer. Temaet kan dække over en bygning med høj værdi for brugerne og en positiv afsmitning på samfundet, men til en billig pris. Projektet må gerne indeholde utraditionelle elementer og overraskende tilgange som industrialisering, internationalisering, nyskabende samarbejder eller en udpræget kommerciel tilgang til processen. Det gode resultat skal være fremsynet med elementer som driftsøkonomi, bæredygtighed samt etisk forsvarlighed.

Prisen gives til nybyggeri, som er færdiggjort i perioden 2008-2013. Det kan være byggeri i traditionel forstand eller infrastruktur- eller byudviklingsprojekter.