Klimadøre fra Swedoor/Jeld-Wen

Med nye døre til alle lejligheder har boligforeningen ByggeBo fået forbedret både lydforholdene, varmeisoleringen og sikkerheden i den enkelte bolig

Da kravet om centrale brevkasse­­anlæg, også i ældre ejendomme, trådte i kraft ved årsskiftet, betød det, at brev­indkastet i den enkelte lejligheds­dør reelt blev overflødig­gjort.

ByggeBo

Entredør fra Swedoor/Jeld-Wen i boligforeningen ByggeBo i Nørresundby.

I bolig­foreningen ByggeBo i Nørresundby benyttede man lejligheden til at udskifte dørene med nye fra Swedoor/Jeld-Wen og opnåede derved en lang række fordele i forhold til de gamle og utids­svarende døre.

Ind til lejlighederne er der opsat såkaldte klimad­øre, som Swedoor/Jeld-Wen anbefaler som entre­dør ud mod uopvarmede opgange. Dørpladen er 62 mm tyk og er konstrueret med et indlæg af aluminiums­plade, som beskytter dørens kerne og sikrer stabiliteten på trods af temperatur- og fugtudsvingene mellem lejlighed og opgang. Dørene er brand­mæssigt klassificeret som BD30 og med en dæmpning på 35 dB har de nye døre også væsentligt forbedret lydisoleringen i den enkelte lejlighed ud mod opgangen.

Dørene er desuden forsynet med et avanceret, elektronisk låse­system, hvor der bl.a. sidder en lille chip i hver nøgle. Systemet gør det muligt for ejendommens inspektør at omkode den enkelte lås på stedet med en håndprogrammør, som også gør det muligt at aflæse på låsen, hvem der har været inde og ude af døren. Beboeren skal kun have en enkelt nøgle til både lejlighed, opgang, postkasse, vaskerum og cykel­kælder.