Byggefirmaer ansætter flere folk op til en konkurs

I 2013 gik 694 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen konkurs, og tallene viser, at de samlet skabte flere arbejdspladser i årene op til konkursen

Det er ikke alle bygge- og anlægsvirksomheder, der skærer ned i årene op til en konkurs. Tværtimod.

En undersøgelse fra FSR - Danske Revisorer og eStatistik udarbejdet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik indikerer, at virksomhederne i årene op til, at de går konkurs, i høj grad vælger at ansætte flere frem for at skære til og fyre medarbejdere løbende.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I 2013 gik 694 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen konkurs, og tallene viser, at de samlet skabte flere arbejdspladser i årene op til konkursen. Fra 2009 frem til 2012 - altså året inden konkursen - steg antallet af fuldtidsstillinger i de firmaer, som gik konkurs i 2013, med 27,1 procent.

- I bund og grund er jeg ikke forundret over tallene. De indikerer, at der er flere virksomheder, som har gabt over for meget og så senere hen har knækket nakken, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Han nævner to strategier, som virksomheder kan tage i forbindelse med en krise. Det er at skære til med det samme eller at opruste.

- Begge dele kan være lige gode. Det kommer an på, hvor længe krisen varer, siger Andreas Fernstrøm.

Kilde: Licitationen - Byggeriets Dagblad