Jönsson A/S gået konkurs - 162 mister job

Bestyrelsen for Jönsson a/s har på opfordring fra kuratellet for moderselskabet Engsø Gruppen a/s’ konkurs i dag indgivet egen konkursbegæring til Sø- og Han-delsretten

Bestyrelsen for Jönsson a/s har på opfordring fra kuratellet for moderselskabet Engsø Gruppen a/s’ konkurs i dag indgivet egen konkursbegæring til Sø- og Handelsretten, som en konsekvens af Engsø Gruppens negative resultater og forkerte dispositioner.

- Det er med meget bøjet hoved, at vi har måttet konstatere, at det trods mange ugers intens og benhårdt arbejde med mange op- og nedture, alligevel ikke er lykkedes os at komme endeligt i mål - på trods af konstruktiv dialog med flere seriøse og potentielle købere - således at vi kunne sikre selskabets 162 arbejdspladser og fortsatte 115-årige historie, udtaler Robert Mayer, adm. direktør i Jönsson a/s, og forsætter:

- Mit hjerte bløder først og fremmest for alle mine medarbejdere og deres familier, der rammes af konkursen. Dernæst for alle vores kreditorer samt virksomhedens tidligere og nuværende kunder, samarbejdsparterne og finansielle interessenter. I har alle min store sympati for jeres indsats og loyalitet over for selskabet gennem mange år.

- Jeg ved, vi alle kan se os selv i øjnene for jeg ved at vi har kæmpet alt hvad vi har kunnet gennem de seneste 8 uger for at sikre Jönsson a/s’ redning og fortsatte eksistens, men den ulige kamp mod tiden har vi desværre ikke kunnet vinde, siger Robert Mayer.

- Slutteligt vil jeg udtrykke min store frustration over denne helt urimelige konkurs, når jeg tænker på vores medarbejderes indsats gennem de sidste 8 år, hvor Jönsson a/s har formået at tidoble både omsætning og resultat trods hårde tider i branchen.

Jönsson var den første investering, som Per Engsø Larsen foretog, da han i 2004 stiftede Engsø-selskabet.  Dengang overtog han 50 pct. af aktierne. Siden kom flere selskaber til, og omsætningen voksede fra ingenting til næsten 1 mia. kr. sidste år.