Danmarks bedste shopping kåret

Den danske organisation for detailhandel har kåret Danmarks bedste shoppingscentre, og blandt vinderne er Friis i Ålborg og HerningCentret
Tekst: 

Den danske organisation for detailhandel, Detail-forum, og NCSC, Nordic Council of Shopping Centers, har kåret Danmarks bedste shoppingscentre.

Rødovre Centrum løb med hele to titler ud af i alt otte og kan kalde sig Danmarks bedste over 25.000 kvm og samtidig landets hyggeligste. Det er anden gang, centret modtager prisen, som også fandt til Rødovre i 2005. I kategorien under 25.000 kvm blev HerningCentret kåret som vinder og løb tillige med prisen for de bedste spisesteder.

Friis Aalborg endte som det flotteste center – det er så også det nyeste. Andre priser gik til Næstved Storcenter for bedste service, VestsjællandsCentret i Slagelse for de bedste aktiviteter, og Storcenter Nord i Århus blev præmieret for at tilbyde de bedste p-pladser.

Konkurrencens afgørelse falder på basis af stopinterviews med centrenes kernekunder, suppleret med overvejelserne i en jury med syv medlemmer og med repræsentation fra bl.a. Detail-forum og NCSC Danmark. I alt 2.700 interviews er gennemført med 4.400 personer fra indkøbsgrupper med et gennemsnitligt deltager antal på 1,6.

Mere tid pr. besøg

Det fremgår af resultaterne, at kun 17 pct. af centrenes kunder tilbringer mere end en time pr. besøg. 37 pct. bruger under et kvarter, mens 46 pct. shopper fra en halv til en hel time. Det giver stof til eftertanke og er en af årsagerne til, at et flertal af butikscentre udvikler nye aktiviteter og underholdning, så kunderne får lyst til at bruge længere tid i centret.

I konkurrencen deltog 13 shoppingcentre med et areal under 25.000 kvm, mens 14 havde et areal, der var større. Field’s i København og Ros Torv i Roskilde blev nr. 2 og 3 blandt de største kombattanter, mens Friis Aalborg og Bryggen i Vejle besatte de pladser i gruppen af mindre centre.

Det var syvende gang, Detail-forum og NCSC uddelte Shoppingcenter Prisen. Blandt tidligere vindere finder man Field’s (2009), Rosengårdscentret (2007) og Fisketorvet (2003).