Gladsaxe Company House

:
marts 2015

NCC’s Gladsaxe Company House har opnået et facadeudtryk, som berettiger til en status som vartegn i lokalområdet. Arkitekturen står Vilhelm Lauritzen Arkitekter for.

Deko Loft + Væg er markedsleder på glasvægge; årsagen er det slanke alu-profilsystem Deko FG, der har opnået enorm udbredelse. Montagen har Deko også stået for.

Malerhåndværket er stadig et af dem, der sætter størst præg på slutresultatet. Her er det Malerfirmaet Brdr. Jakobsen A/S, der har været på arbejde med grå, grøn og atriets råhvide.

Husmer Glas & Facade A/S blev overdraget opgaven med facadelukningen af parterre og kælder niveau med profilsystemet FW 50+ fra Schüco.

Bæredygtige trægulve er ofte højkantsparket; Boen, norsk producent udnytter træresursen fuldt ud i sin FineLine, der er lagt på over 8.000 kvm af CL Gulve.

Leverandøren af elevatorerne er SJEC, der aktuelt vinder marked herhjemme med maskiner, som fokuserer på at være energinøjsomme og med en høj servicegrad.

previous next

Nye tider på Tobakken

Adressen var i årtier hjem for industriikonet House of Prince og Skandinavisk Tobakskompagni. Nu er der god plads til nye foretagsomme. NCC er den første

Byggefakta

Gladsaxe Company House
Tobaksvejen/Gladsaxe Ringvej
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
NCC Property Development A/S
Bygherrerådgiver:
PLH arkitekter A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Effekt Arkitekter ApS
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
16000 kvm.
Byggesum: 
290 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2013 - Februar 2015

På Gladsaxe-slang hed den bare ‘Tobakken’. Så vidste enhver i postnummer 2860 og omegn, at man snakkede om den godt 100.000 kvm store grund, der indrammes af Tobaksvejen, Ring 3 og Gladsaxe Møllevej.

Men i 2011 blev den sidste cigaret rullet her, hvor Skandinavisk Tobakskompagni siden 1951 havde forsynet rygeglade danskere med en smøg. Nu kunne det gøres billigere fra andre lokaliteter i Europa.

Spørgsmålet ‘hvad så nu’ blev hurtigt besvaret; for en ting kunne man ikke tage fra ‘Tobakken’: Grunden lå prominent i et kombineret erhvervs- og boligområde med et grønt miljø omkring og ved en god infrastruktur, ikke mindst med udsigt til en kommende letbane.

Entreprenør- og ejendomskoncernen NCC stod afventende i kulissen, klar til at springe på scenen med sit fremgangsrige Company House koncept; med 14 projekter bag sig havde det høstet fine resultater, da tobaksgrunden i 2012 kom på markedet. NCC og British American Tobacco – der i mellemtiden havde overtaget House of Prince (2008) – indgik en aftale om at lade grunden udvikle; og det stod klart, at NCC ikke ville tøve længe med at pilotere i den nyerhvervede jord.

For selv om det kun var et år siden, at entreprenørkoncernen sidst flyttede sine egne teltpæle fra Hellerup til Søborg, så var der på ny et behov for et adresseskift til de fire divisioner: Road, Property, Bolig og Construction. Der var nemlig udtalt efterspørgsel på de bygninger, som NCC i 2011-12 havde bygget til sig selv og andre lejere. Så for tredje gang på 12 år gik NCC i krig med at bygge kontorhus til sig selv. Her er hele 16.000 kvm, hvoraf NCC selv bruger over halvdelen (etagerne 4-8), mens 4.000 kvm er til andre lejere.

Delekoncept

Bag projektet Gladsaxe Company House står NCC Construction som totalentreprenør. Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S er projekterende i samarbejde med tegnestuen Effekt. VLA er i nogen grad nok valgt med afsæt i de flot anmeldte Punkthuse i Tuborg Havn og et facadesprog, som da også har dannet så meget skole, at det kan genbruges her, nu med anvendelse af en ‘kjole’ af alupaneler fra Norisol.

Company House konceptet handler om at få det hele ved at dele! Flere lejere deles om de basale service- og teknikfunktioner, som enhver virksomhed vil have brug for. På den måde får hver enkelt lejer mere og flere services for de samme penge.

Det er i det hele taget det overskud, som hentes fra en adresse i Company House, at lejeren tilbydes de bedste rammer med hele 2.000 kvm fælles faciliteter. Alene ville han ikke kunne betale dem, men det lader sig gøre i et Company House med en kollektiv løsning. Samtidig udnyttes faciliteterne bedre, så flere får gavn af de fælles resurser. Det hedder vist også samfundssind.

Bæredygtigt

Det er også drivkraften bag, at NCC i samråd med den investor, der overtager det færdige hus – Pension Danmark – giver sit nye domicil et bæredygtighedsstempel. Det betyder alt det fedeste i lysstyring og varmegenvinding, højisolerende facadepartier og teknikplacering indenfor bygningens geometri: Væk med de ofte temmelig stygt udseende teknikhuse på det flade tag samtidig med, at der opnås bedre og mere jævn energistyring, pointerer pennefører for Vilhelm Lauritzen Arkitekter, arkitekt maa og partner på tegnestuen, Thomas West Jensen. Af anden energibevidst teknologi bør man bemærke et interessant kinesisk indslag, selv om det ikke er fra den kant, de grønne gloser flyder friest.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet