Spar på varmeregningen med energieffektive industriporte

Der er penge at spare på varmeregningen. Og tilmed betydelige energisparetilskud at hente, hvis virksomheder udskifter deres gamle industriport til en ny, energivenlig én af slagsen. Det er budskabet fra portproducenten Lindab og rådgivningsvirksomheden Dansk Energirådgivning, som er gået sammen om at gøre det lettere for virksomheder at nedsætte deres energiforbrug ved at installere nye, isolerede porte.

En industriports vigtigste opgave er at beskytte de varer og medarbejdere, der er indenfor, mod vind og vejr. Det gælder kort sagt om at holde varmen inde og kulden ude.  Lindab er blandt markedets førende portproducenter og har specialiseret sig i energieffektive portløsninger til industrien.

Energivenlige porte med lav U-værdi

Alle el-betjente industriporte fra Lindab leveres som standard med en unik og fremtidssikret styring med display. Styringen giver blandt andet mulighed for autoluk og halv-åbne funktion, hvilket medvirker til at reducere varmetabet.

Industriporte fra Lindab er udstyret med et af markedets stærkeste portblade, der er udviklet til at modstå hårde påvirkninger, som kraftig vind og kulde fra det nordiske klima. Det giver en solid, driftssikker og tæt portløsning, som reducerer varmetabet betydeligt.

Lindabs nyeste LDI-portpaneler er 46 mm tykke og født med en effektiv mellemtætning, som sikrer optimal kuldebrosadskillelse i top og bund. Topisoleringen og portens tykkelse giver tilsammen en markant forbedret U-værdi. Vælger man dertil en kuldebrosadskillende sidetætning mellem bagmur og de lodrette skinner, nedbringes bygningens energibehov yderligere.

Bygningsreglementet foreskriver en U-værdi på max. 1,8 W/m2K for industriporte. Lindab kan imidlertid levere portløsninger med markant lavere U-værdier.

Eksempelvis har en 4x4 m LDI-port i stål uden vinduer og døre en U-værdi på 1,2 W/m2K.

Energisparetilskud og besparelsespotentiale

Overvejer man at investere i en ny port, er det en god idé at indregne både den årlige energibesparelse, som udspringer af portløsningens forbedrede U-værdi, og muligheden for at opnå tilskud til investeringen via den landsdækkende energisparetilskudsordning. Energisparetilskuddet beregnes på baggrund af den årlige besparelse på varmeregningen, og kan derfor svinge betydeligt fra sag til sag.

”Vi har set eksempler på energisparetilskud fra 2.500 kroner til 14.000 kroner pr. port. Og når vi ser på den årlige energibesparelse, har vi set besparelser fra 2.000 DKK til 11.000 kroner pr. år. Det er derfor rigtigt vigtigt, at man ser på den enkelte port i den rigtige sammenhæng, så man kan få en vurdering, der holder,” siger projektleder Henrik Thyboe-Thomsen fra Dansk Energirådgivning, som samarbejder med Lindab om at gøre det lettere for virksomheder at opnå tilskud til energirenoveringer.

Hvad kan man forvente i tilskud og driftsbesparelse?

En række faktorer spiller ind, når man skal udregne tilskud og energibesparelse. Det gælder blandt andet den eksisterende ports stand og isoleringsevne, portens placering, rummets temperatur og eventuelle utætheder.

Derfor anbefaler Dansk Energirådgivning, at der i hver enkelt sag laves en energianalyse. På den måde kan virksomheder, der overvejer at investere i en ny energieffektiv portløsning, få overblik over totaløkonomien i projektet, inden beslutningen træffes.

Lindab klarer både montering og papirarbejde

Lindabs industriporte produceres i Danmark og skræddersys til det enkelte byggeri, så porten visuelt og æstetisk harmonerer med resten af bygningen.

”Vores porte fremstilles efter mål, så de passer præcist til byggeriet, og monteres, så varmetabet reduceres mest muligt. Med hjælp fra Dansk Energirådgivning klarer vi også al papirarbejdet, så kunden slipper for at bruge tid og energi på ansøgningsprocessen. Kunden skal sådan set bare skrive under, så tager vi hånd om resten,” forklarer salgschef René Jensen fra Lindab.

Ud over at slippe for besværet med papirarbejdet har samarbejdet med Dansk Energirådgivning også den fordel, at tilskuddet beregnes præcist på baggrund af det konkrete projekt. Det giver erfaringsmæssigt flere tilskudskroner, end hvis man søger om et standardtilskud.

”Vi har lavet et online beregningsprogram, der gør det hurtigt og enkelt for Lindabs konsulenter at beregne energisparetilskud, årlig driftsbesparelse og tilbagebetalingstid, når de er ude at tage mål for at give tilbud på en ny portløsning. Efterfølgende sørger vi for at indberette og udbetale tilskuddet, når portene er monteret,” forklarer Henrik Thyboe-Thomsen.

Øverst: En energieffektiv industriport fra Lindab holder varmen inde og kulden ude. Det reducerer varmetabet og luner i energiregnskabet. Læs mere på www.lindab.dk/industriporte

Denne artikel er publiceret af Lindab A/S i kategorien

Flere artikler fra Lindab A/S

Lindab julekalender 2015

Vind flotte julegaver fra Lindab hele december måned. Svar rigtigt på dagens spørgsmål, så deltager du automatisk i konkurrencen om dagens...

Lindab booster onlinesalget med ny webshop

Øget kundetilfredshed og stigende onlinesalg. Det er bare to af de fordele som virksomheden Lindab har oplevet siden de i juni lancerede en...

Byggeriets leverandører modtager positive kreditvurderinger

Selvom krisen efterhånden er drevet over, så tegner bygge- og anlægsbranchen sig stadig for den største andel af konkurser i Danmark. Men...

Tættere samarbejde kan øge produktiviteten i byggeriet

Der er store gevinster at hente, hvis byggebranchen bliver bedre til at skrue op for produktiviteten. Det viser en nyligt offentliggjort...

Lindab opruster på butiksfronten i Jylland

Den danske ventilationsproducent Lindab opruster i Jylland. I Viby ved Aarhus og Aalborg har Lindab investeret i to nye Pro Shop-butikker,...

Kunderne kårer Lindab til årets leverandør

Januar 2015Kunderne kårer Lindab til årets leverandørLindab A/S er blevet kåret som årets leverandør 2015. Bag kåringen står...