Generationsskifte i Jyllands Markisefabrik A/S

Den 1. juli 2015 går direktør Erik Svinth på pension, og datteren Mette Svinth fortsætter ledelsen af Jyllands Markisefabrik A/S.

”Jyllands Markisefabrik og jeg er jo stort set fra samme årgang”, siger Erik Svinth med et smil og henviser til det faktum, at han fyldte 70 år i maj og Jyllands Markisefabrik runder til næste år.

”Jeg må jo så bare erkende, at jeg kan mærke de 70 år på en lidt anden måde end Jyllands Markisefabrik, der jo fortsat må siges at være i absolut topform”.

Erik Svinth forlader dog ikke virksomheden helt, da han fortsætter som medarbejdende bestyrelsesformand.

Jyllands Markisefabrik blev i 1946 grundlagt af Svend Just Hansen, som en underafdeling af smedefirmaet Marius Hansen & Søn i Jægergårdsgade, Aarhus C.

I 1981 købte hans døtre og svigersønner, Hanne og Erik Svinth samt Karin og Erwin Bur Andersen, virksomheden og flyttede den til Lystrup.

Jyllands Markisefabrik har gennem tiden sat sit præg på mange kendte bygninger. Erik Svinth husker især den første store ordre, der var til Musikhuset i Aarhus.

”Vi fik til opgave at specialdesigne den udvendige solafskærmning, og sammen med arkitektfirmaet Kjær & Richter udviklede vi en god og holdbar løsning, hvor facaden samtidig fik det ønskede visuelle udtryk,” siger Erik Svinth med jysk beskedenhed.

Det blev først nødvendigt at forny solafskærmningen 32 år senere i 2013, hvor virksomheden igen fik opgaven – igen med Erik Svinth som projektleder.

3. generation tager over

Mette Svinth er på ingen måde ubekendt med sin nye rolle, da hun allerede har fungeret som direktør på linje med Erik Svinth siden 2012, hvor hun overtog Karin og Erwin Bur Andersens andel af virksomheden. Hendes ansættelse går ligeledes helt tilbage til 1997, hvor hun gennem tiden har haft ansvaret for mange forskellige opgaver fra tilbud over produktion til projektstyring.

”Jyllands Markisefabrik har jo altid været en del af mit liv, så jeg er både stolt og glad for, at jeg nu får lov til at føre virksomheden videre gennem de næste mange år”, siger Mette Svinth.

Generationsskiftet fejres med en reception på firmaets adresse, Møgelgaardsvej 7 i Lystrup, fredag den 19. juni fra kl. 14.00.

Denne artikel er publiceret af Jyllands Markisefabrik A/S i kategorien

Flere artikler fra Jyllands Markisefabrik A/S

Nyt eksklusivt uderum med panorama udsigt over Kalø Vig og golfbanen

Café på Toppen ved Kalø Golfklub tog for første gang deres nye uderum i brug, søndag den 26. september, hvor hele 150 gæster skulle...

75 år med solafskærmning

Den 3. september 2021 kan familievirksomheden, Jyllands Markisefabrik fejre deres 75-års jubilæum. Virksomheden har siden 1946 leveret...

1.000 lbm. vinduesmarkiser til Universitetsbyen i Aarhus

Jyllands Markisefabrik har siden oktober været i gang med at producere og montere nye vinduesmarkiser til ”bygningskompleks 1870...

Harmoniske tone-i-tone farver på facader og markiser

Paladspassagen i Vejle er igen blevet en åben handels- og sidegade. Passagen står i dag smukt renoveret med butiksfacader i kulørte og...

Hele tre ting på én gang

Jyllands Markisefabrik har tegnet en ny kassette til det nyopførte pleje- og rehabiliteringscenter, Skovgården i Humlebæk​”Arkitekten...

”Livsnødvendig” solafskærmning

Naturkraft er et anderledes og imponerende oplevelsescenter ved Ringkøbing, hvor hovedbygningens tag og facade er udført i transparent ETFE...