Markant renovering og ombygning af boligafdeling i Odense

Dansk Boligbyg, Odense-afdelingen, er af boligselskabet Civica valgt som hovedentreprenør på et projekt, omfattende en større renovering og ombygning af Civicas afdeling ”Stjernegården” på Ejbygade i Odense.

”Stjernegården” er en markant almen boligafdeling i Odense med særlige bygningsmæssige strukturer og arkitektoniske detaljer med tråde tilbage til begyndelsen af 1950’erne. ”Stjernegården” er et utraditionelt stjerneformet byggeri med boligblokke i 3 etager.

Direktør i Civica, Jens Pilholm, siger: -Boligafdelingen med 109 boliger trænger til modernisering. Boligerne er utidssvarende, rummene er små, og der mangler dagslys indendørs. Nu er der så sat underskrifter på en spændende renovering, der har været længe undervejs.

-”Stjernegården” er et næsten ikonisk boligområde, der i sin tid blev bygget med alle moderne faciliteter i Odenses udkant. Mange har boet her, og boligafdelingen bliver med renoveringen ført up-to-date. Her vil mennesker skabe deres hjem, og sætte deres tydelige præg på fællesskabet og hele området, siger han.

Det samlede antal boliger reduceres fra 109 til 95, men Civica er opmærksom på, at der også fremadrettet er boliger til alle i ”Stjernegården”. F.eks. renoveres 28 boliger kun let, og huslejen kan holdes nogenlunde det nuværende niveau.

I 36 boliger renoveres der med fokus på tilgængelighed, og med adgang til elevator. Og med henblik på at skabe større rum bliver et antal boliger lagt sammen. Desuden installeres der ny el, moderne køkkener og badeværelser samt ventilation af hensyn til indeklimaet.

Projektet omfatter totalrenovering af afdelingen. Det betyder, at bebyggelsen renoveres både indvendigt og udvendigt. Der udføres 4 former for renovering af boligerne: Sammenlægning, tilgængelighed, meget renovering og let renovering.

Beboerne ventes at kunne flytte ind i den nyrenoverede boligafdeling fra august 2021, og renoveringen af ”Stjernegården” vil være helt færdig i april 2022.

Billedtekst:
Jens Pilholm (tv.), direktør i Civica, underskriver kontrakten sammen med afdelingsleder, vicedirektør Per Andersen, Dansk Boligbyg a/s.

Denne artikel er publiceret af Dansk Boligbyg as i kategorien

Flere artikler fra Dansk Boligbyg as

Anton Nørgaard 60 år

Anton Nørgaard, adm. direktør, CEO i Dansk Boligbyg a/s, fylder 60 år lørdag den 8. januar. Han tiltrådte som adm. direktør, CEO den 1....

Rejsegilde på "Fremtidens seniorby" - Krebsehusene i Esbjerg

Der var torsdag den 4. november velbesøgt rejsegilde på projekt ”Krebsehusene” i Gjesing, Esbjerg Nord. Seniorbolig-projektet...

Første spadestik på stort projekt i PH Park i Hørsholm

Arbejdet med at omdanne den tidligere hospitalsgrund i centrum af Hørsholm er nu gået i gang. Det første spadestik til 2 af i alt 4...

Dansk Boligbyg vinder autisme-projekt i Odense kommune

Dansk Boligbyg er i en omvendt licitation blevet kåret som vinder af totalentreprise-konkurrence i Odense Kommune om opførelsen af 35...

Ny afdelingsleder i Dansk Boligbyg a/s, Horsens

Jes Møller Jensen, 51 år, er pr. den 1. maj ansat som afdelingsleder i Dansk Boligbyg a/s, Horsens, hvor han fra starten får ansvaret for...

Dansk Boligbyg renoverer Civica's "Stjernegården" i Odense

Boligselskabet Civica's ”Stjernegården” er opført i 1951, og beliggende på Ejbygade i den sydøstlige del af Odense. "...