Procesprisen uddeles til november

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK åbner for indstillinger til Procesprisen 2023

Tirsdag den 28. marts åbner Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK for indstillinger til Procesprisen 2023. Prisen gives til et projekt, samarbejde eller en organisation, som har taget et kritisk blik på deres processer og formået at løfte produktiviteten, dialogen eller kvaliteten gennem nye metoder.

Procesprisen hædrer de organisationer, projekter og samarbejder, som tør gå nye veje for at gøre deres processer bedre. Det kan være en indsats for at forbedre samarbejdet, skabe bedre beslutningsprocesser eller fremme den grønne omstilling. Kort sagt: alt det, der ikke nødvendigvis kan ses, men som gør en kæmpe forskel for byggeriet i den sidste ende.

  • Byggeriet er udfordret af høje materialepriser, et nølende marked og mangel på arbejdskraft. Samtidig skal vi bidrage til den grønne omstilling. I sådan en uforudsigelig tid er der mere behov end nogensinde for at tilrettelægge og optimere byggeprocessen, så de dyre og knappe ressourcer bliver udnyttet bedst muligt, siger Morten Skaarup Jensen fra Lean Construction-DK og projektleder for Procesprisen.

Stolt vinder

Netop evnen til at gentænke processerne indbragte Nyt Nordsjællands Hospital og NCC Procesprisen i 2022. De fik vendt konflikter og tovtrækkeri til konstruktivt samarbejde takket være en dedikeret indsats for at etablere nye processer og komme hinanden i møde – også når det gjorde ondt. Prisen gav genlyd langt ind i organisationen:   

  • Procesprisen er en stor anerkendelse, som har haft betydning for hele vores organisation. Det betyder meget at blive hædret af branchen for at fremme godt samarbejde og skabe bedre processer. Vi håber, at vores tilgang kan inspirere andre bygherrer til at sætte samarbejdet i front, siger Ole Kongsbak, byggechef på Nyt Hospital Nordsjælland.

Grøn omstilling

En af byggeriets helt store udfordringer er den grønne omstilling. Derfor er det ikke kun det gode samarbejde eller det effektive flow i produktion og montage, som kan vinde Procesprisen. Også projekter med bæredygtige tiltag kan indstilles til den eftertragtede pris.

  • Hvis vi skal lykkedes med den grønne omstilling, skal vi etablere samarbejder langt tidligere i processen. Vi skal arbejde mere tværfagligt og lære af hinandens erfaringer. Det stiller nye krav til byggeriet, som har været vant til at arbejde på en bestemt måde i mange år. Derfor er en grøn omstilling af byggeriet i høj grad en samarbejdsøvelse, som vi i Procesprisens jury gerne vil hædre, siger Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben.

Indstillinger til prisen åbner den 28. marts og er åben frem til d. 7. juni 2023 kl. 12.00. Det er muligt at indstille en eller flere kandidater. Læs om Procesprisen og indstil kandidater til prisen her: https://vaerdibyg.dk/lean/procesprisen-2023/

Evnen til at gentænke processerne indbragte Nyt Nordsjællands Hospital og NCC Procesprisen i 2022. Foto: Jonathan Grevsen