JAJA Architects åbner kontor i Oslo

15 års aktivitet og engagement i Norge leder nu til åbningen af JAJA Architects’ første internationale kontor

JAJA Architects åbner kontor i Oslo for at være tættere på norske kunder og samarbejdspartnere. Tegnestuens fokus er fortsat på at tilbyde rådgivning inden for planlægning, mobilitet og boligbyggeri med en holistisk tilgang til bæredygtighed.  

”Siden JAJA blev grundlagt i 2008 har vi oplevet en stor efterspørgsel på vores ydelser og kompetencer i Norge, og vi er blevet taget rigtig godt imod. Nu er tiden inde til at give noget tilbage og bidrage til den fortsatte udvikling af norsk arkitektur og planlægning med lokal tilstedeværelse og engagement,” fortæller partner og kreativ leder i JAJA Architects, Jakob Steen Christensen, der selv er opvokset i Stavanger.  

Det nye kontor i Fredensborgveien ledes af Kristin Ulebjerg Osnes, der kender JAJA ganske godt fra tidligere samarbejder. Kristin er en erfaren arkitekt og byplanlegger med kompetencer inden for alt fra regulering til boligudvikling, samt A til Å planlægning af realiserede byggeprojekter som plejeboliger, boliger og idrætsanlæg.  

” Det er utroligt spændende at få mulighed for at videreudvikle og fysisk etablere JAJA her i Norge. Hos JAJA har vi i et stærkt fællesskab på tværs af landegrænser, en fantastisk samling af skarpe hjerne med viden, energi og vilje til at tage faget videre, så det glæder jeg mig til at være en del af”, udtaler Kristin, der jævnligt er i København for at understøtte det tætte samarbejde med de danske kolleger og videreførelsen af JAJAs værdier i norske projekter og samarbejder.  

Fra grøn mobilitet til regulering af nye byområder 

Aktuelt arbejder JAJA med en række mobilitetsrådgivningsopgaver i forskellige skala i både Bærum, Oslo, Trondheim og Tønsberg. Derudover leverer JAJA, sammen med Dyrvik Arkitekter, reguleringsplan for industriområdet Pappen i Sarpsborg, boligbyggeriet Amundsen også i Sarpsborg, og udviklingen af Torp Bruk i Fredrikstad, som de vandt tilbage i december 2021. 

JAJA arbejder med den grønne omstilling af byggeriet gennem tre fokusområder; mobilitet, transformation og biobaserede byggematerialer. Tegnestuen er bl.a. kendt for projektet P-hus og Konditaget Lüders i København, der er et stort aktivitetslandskab indrettet på taget af et parkeringshus i 7 etager, og for GAME Streetmekka i Aalborg, der er et gadeidrætscenter indrettet i en tidligere produktionshal. 

JAJA blev grundlagt i 2007 og tæller 25 dedikerede medarbejdere, planlæggere, specialister, arkitekter og bygningskonstruktører. Tegnestuen har kontorer i Oslo og København.   

JAJAs kontor i Oslo har adresse i Fredensborgveien 39A. 

Foto: Rasmus Hjortshøj/Coast Studio)