Aktuelle temaer til debat på arkitekt-event

[email protected] 7.- og 8. september vil danne ramme om aktuelle debatter - især om bæredygtighed og nye byggematerialer

[email protected] har strengt sig an for at kunne give et seriøst fagligt input til de besøgende 7.-og 8. september i Forum - der bliver nemlig disket op med et fornemt program af foredragsholdere, der nok kan være værd at lytte til.

Der er erfaring for, at netop de faglige indlæg på messen er noget der vække interesse - hvor anerkendte arkitekter og indretningsarkitekter, der deler ud af deres erfaringer med prestigefyldte projekter, de for nyligt har stået for. Sådan bliver det også denne gang. Og temaet bæredygtighed er ikke til at komme uden i lyset af den stigende klimaindsats, der kalder på alle konstruktive initiativer, også inden for byggeri og arkitektur.

Dan Pham fra Home.Earth deler ud af sine erfaringer med sin nye model for fuldstændigt bæredygtigt byggeri. Eftersom byggebranchen vil fortsætte med at udsætte klimaet og miljøet for ekstra belastning, er vi nødt til at bygge på en måde, der er både planetært og socialt ansvarlig. Find ud af, hvordan dit arbejde som arkitekt kan gøre en markant forskel, lyder oplægget.

Sonja Stockmarr fra arkitektfirmaet Henning Larsen giver også sit besyv med i forhold til ansvarligt byggeri ved at tale om, hvordan og hvorfor vi bør tilpasses os og begynde at bygge med klimaforandringerne i tankerne hurtigst muligt.

Trækonstruktioner er populære, så meget ved vi med sikkerhed. Fo der er stadig flere byggeprojekter undervejs, hvori trær indgå som en del af konstruktionen og arkitekturen. Her på messen kan man finde ud af, hvorfor Mads Hulmose Wagner fra MOE er begejstret for denne naturressource i sine projekter.

Man kan også deltage i den session, som præsenteres af Kristian Ahlmark fra Schmidt/Hammer/Lassen/Architects som også ser et stort potentiel i anvendelsen af træ, som byggemateriale. Han taler om projektet ‘Rocket&Tigerli’ – den højeste træbygning i verden, som i øjeblikket er ved at blive opført i Winterthur, Schweiz.

Man kan se hele foredragsprogrammet her:

Man kan klikke her for at registrere sig til gratis adgang.