LEGO åbner nyt campus i Billund med leg i centrum

LEGO® Campus er designet til at inspirere til innovation og kreativitet for omkring 2.000 medarbejdere og udgøre en kreativ base for alle LEGO medarbejdere i hele verden

Efter fem års byggeri fejrer LEGO Koncernen i dag den officielle åbning af sit topmoderne LEGO® Campus i hovedkvarteret i Billund. Den 54.000 kvadratmeter store bygning er tegnet af C.F. Møller Architects og bliver en innovativ arbejdsplads for ca. 2000 medarbejdere og et hjem væk fra hjemmet for alle LEGO Koncernens medarbejdere over hele verden. Færdiggørelsen af bygningen falder sammen med virksomhedens 90-års jubilæumsår.

LEGO Campus afspejler LEGO Koncernens værdier Fantasi, Sjov, Kreativitet, Omsorg, Læring og Kvalitet og er designet som et legende, inkluderende og samarbejdsorienteret miljø, der gør det muligt for medarbejderne at udvikle de bedste legeoplevelser for børn over hele verden.

"Det er med stor stolthed, at vi nu kan indvie LEGO® Campus, et projekt, der er blevet skabt i et tillidsfuldt og inspirerende samarbejde, hvor alle parter har fokuseret på at skabe en unik, levende og bæredygtig kontorbygning fyldt med overraskelser og leg, der understøtter samarbejde, kreativitet og koncentration.

Arkitekturen er tænkt som en miniby, der består af huse, der danner indre gader, pladser og gårde, hvor arbejdspladser, kvarterer og aktivitetsområder smelter sammen med det omgivende landskab af grønne tagflader, terrasser og haver. Vi ser frem til at se LEGO Campus beboet og videreudviklet af LEGO-medarbejdere", siger Klaus Toustrup, arkitekt, partner C.F. Møller Architects.

De første tanker om People House blev udviklet tilbage i 2014. People House er blot en af de mange funktioner på tværs af bygningen, der skaber et mere fleksibelt miljø for arbejde og leg og afspejler den hybride måde at arbejde på, der findes i hele LEGO Koncernen. People House er skabt som et sted for afslapning, inspiration og genopladning og har mange forskellige faciliteter, blandt andet et topmoderne fitnessområde, kreative værksteder, et LEGO ’homestay’ for besøgende medarbejdere, en biograf, udendørs park og aktivitetszoner, køkken til fælles madlavning og netværk og en sundhedsklinik. Medarbejdernes familier er også velkomne til at benytte faciliteterne.

Niels B. Christiansen, administrerende direktør i LEGO Koncernen, siger: "Det er et stort øjeblik at se vores nye Campus officielt åbent efter mange års planlægning og byggeri. Mange kolleger har bidraget til at forme en arbejdsplads, der afspejler vores værdier og indbyder til leg og kreativitet, ikke kun for vores medarbejdere i Billund, men for alle vores LEGO kolleger over hele verden, der regelmæssigt kommer på besøg. Vores mission er at inspirere børn, så det er vigtigt, at vi skaber en levende, legende arbejdsplads, der gør det muligt for medarbejderne at levere inspirerende oplevelser for børn".