Rejsegilde på Plantorama-udbygning i Hillerød

Torsdag den 9. december holdt Plantorama i Hillerød rejsegilde i forbindelse med tilføjelsen af 4800 kvadratmeter

Torsdag den 9. december holdt Plantorama i Hillerød rejsegilde i forbindelse med tilføjelsen af 4800 kvadratmeter – dermed bliver det landets største havecenter. Bæredygtighed er prioriteret i projektet med fokus på gode kundeoplevelser.

I løbet af det kommende forår vil Hillerød huse landets største havecenter. Plantorama er nemlig i fuld gang med at udvide byens oplevelsescenter med 4800 kvadratmeter, hvoraf de 3400 kvadratmeter bliver en overdækket haveplanteafdeling. Udvidelsen blev fejret med rejsegilde torsdag den 9. december, hvor Plantorama takkede håndværkere, arkitekter og andre, der har arbejdet på byggeriet.

– Med den nye tilbygning kan vi byde på et endnu større udvalg af haveplanter i optimale omgivelser og med plads til endnu flere oplevelser. Bygningen er en såkaldt rovero med roll-air, hvor taget kan åbnes efter behov, og det gør det let at dosere lys og vand i optimale mængder, siger Kim Schou Hansen, der er centerchef i Plantorama i Hillerød.

Efter ombygningen bliver centeret i alt 14.800 kvadratmeter, og udover mere plads til planterne etableres der også legeområde til børnene, og et større udstillingsområde til havemøbler.

Drevet af sol og regn

I forbindelse med ombygningen opsættes 600 solcellepaneler, der forventes at producere omkring 180.000 kWh om året. Det svarer cirka til, hvad 40 gennemsnitsfamilier med to voksne og to børn i et 150 kvadratmeter stort hus bruger årligt.

– Vi bruger LED-lys og forventer, at de nye solceller kommer til at dække omkring halvdelen af centerets samlede strømforbrug. Derudover øger vi også kapaciteten, så vi kan opsamle endnu mere regnvand, som vi bruger til at vande planterne med via et automatisk vandingssystem, siger Kim Schou Hansen.

I forbindelse med udvidelsen bliver der også etableret omkring 150 nye parkeringspladser til områdets kunder.