Byggeprojekt på 121 boliger i hjertet af Herlev

Det gik hurtigt med nyt boligprojekt : fra byggetilladelsen blev givet til første spadestik, gik der kun to måneder

JCN Bolig har lige være på en 3-dages studietur til København med alle medarbejdere. Besøget blev afsluttet med ”første spadestik” på vores nye byggeprojekt på 121 boliger i Herlev. På dagen mødte Herlev’s borgmester Thomas Gyldal Petersen op sammen med bygherre Thomas Bloch fra Alternative Equity Partners v. Bloch Ejendomsadministration.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen fortalte om det nye projekt, som de ser meget frem til i Herlev. Englund bliver opført på et for Herlev Kommune meget historisk sted i hjertet af Herlev, tæt på centrum, lige ved siden af en ny daginstitution, nær skolen og få hundrede meter fra S-banen/letbanen så man nemt kan komme til hovedstaden. 

For Herlev’s borgmester er det et meget spændende udviklingsprojekt for byen. Der er en meget stor efterspørgsel på udlejningsejendomme i Herlev og iflg. borgmesteren, så står mange projektudviklere i kø uden for hans kontor for at spørge, om der ikke er et sted de kan bygge. Specielt i denne tid søger mange børnefamilier og seniorer til Herlev for at bo. Herlev udviklede sig i 50’erne og 60’erne fra landsby til moderne forstad udenfor København og blev kendt som barnevognenes by - det var her storken var faldt om af udmattelse fordi børnetallet sted så voldsomt. Den tid er Herlev ved at gentage - ikke helt så voldsomt – ”vi kommer ikke til at fordoble indbyggerantallet som man gjorde det dengang, men vi er vokset 10% de sidste 10 år og kan se, at vi kommer til at vokse yderligere 10% igen de næste 6 til 8 år. Så der er et stort behov for udvikling af boligprojekter i Herlev. Englundprojektet er med til at styrke vores lokale fællesskab og vores økonomi og bliver en vigtigt del af den udvikling, som Herlev Kommune er igang med og den udvikling skal JCN Bolig gøre til virkelighed”. Borgmesteren glæder sig til at se hvad JCN Bolig kan gøre for deres by.

Bygherre Thomas Blok fra Alternative Equity Partners glæder sig på samme måde. Han er meget overrasket over processen fra han i februar i år fik præsenteret projektet til han lukkede grundkøbet og skrev under på entreprisekontrakten. Der gik 6 uger og Thomas betegner næsten forløbet som ”en ejendomshandel på steroider”. “Overraskende er også, at vi så hurtigt er klar til at gå i jorden. Det er helt fantastik med en kommune, der så hurtigt kan behandle sagen og give os en byggetilladelse, så vi kan komme hurtigt fra start - det er vore investorer meget taknemmelige for” udtaler Thomas Bloch.

Rejsen som Thomas har haft med JCN Bolig har også været meget fantastik - “jeg føler næsten, at der er regnet med en åben bog, som om man får en træskolængde og det er den man regner efter - så får men efterfølgende forklaret hvorfor der er taget nogle dyre beslutninger, der fordyrer projektet - men også hvordan man kan spare i projektet, så man endda kommer under træskolængden. Det er en meget behagelig måde at arbejde på og vi har fundet en fælles model, så vi kan se frem til byggeriet med oprejst pande. Vi glæder os hos Alternative Equity Partners til den tid, som vi skal have sammen nu. 

Salgs- og udviklingsdirektør Lars Adamsen hos JCN Bolig synes også, at det er gået stærkt fra JCN Bolig første gang snakkede med Alternative Equity Partners til underskrivelsen af kontrakten. ”At kommunen også arbejder hurtigt er også meget glædeligt. Man sagde til os, at hvis vi kunne lave projektet, så det passede fuldstændig med lokalplanen, så kunne man bære byggetilladelsen igennem på under 3 måneder og sådan blev det”. 

Første spadestik blev markeret med bobler og kransekage til de fremmødte og alle JCN Bolig’s ca. 100 kolleger, der deltog på studieturen til København.

Englund skal står færdigt i sommeren 2023.

 

FAKTA:

• Fra første møde med bygherre til kontrakt på byggeprojekt i Herlev gik der 6 uger

• Fra første møde med kommunen til byggetilladelse var på plads, gik der under 3 måneder

• Fra byggetilladelsen var i hus til vi går i jorden gik der 2 måneder

• Bygherre: Alternative Equity Partners v. Bloch Ejendomsadministration

• Antal boliger: 121

• Antal kvm.: 10.977 m2 + kælder

• Arkitekter: Arkitema Architects 

• Ingeniør: LB Consult

• JCN Bolig egenproduktion udfører entrepriser: Element-, beton- og tømrerentreprisen