Horsens sætter 63 nye kommunale byggegrunde til salg

Salget af i alt 63 nye kommunale byggegrunde er skudt i gang i Horsens Kommune - de 30 af grundene ligger i den nye bydel nord for Nørrestrand

Salget af i alt 63 nye kommunale byggegrunde er netop skudt i gang i Horsens Kommune. De 30 af grundene ligger i den første kommunale udstykning i den nye bydel nord for Nørrestrand, som i øjeblikket er et af Danmarks største natur- og byudviklingsområder.

Borgmester Peter Sørensen glæder sig over, at kommunen nu igen kan udbyde flere byggegrunde.

- Vi oplever fortsat en meget stor efterspørgsel på byggegrunde - faktisk så stor, at vi har svært ved at følge med. Derfor er det rigtig dejligt, at vi nu er klar med den første kommunale udstykning i Nørrestrand, hvor vi kan tilbyde noget helt særligt. Her udvikler vi en ny bydel, hvor man kommer til at bo med naturen lige uden for døren. Samtidig har vi sat 33 skønne grunde, som udbygger Hatting yderligere, til salg. Ligesom i flere af vores andre oplandsbyer er der stor interesse for at bygge nyt i Hatting, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Udstykningen i Nørrestrand er opkaldt efter den lokale frihedskæmper, Henning Grønlund Carlsen, og når den næste udstykning i området bliver klar til salg i juni, er den opkaldt efter en anden lokal frihedskæmper - Georg Walther Andersen. Begge frihedskæmpere blev på befrielsesdagen den 5. maj mindet og hædret, da det blev afsløret, at to nye veje i bydelen Nørrestrand er opkaldt efter dem.

Et unikt område

Mette Munk Lauritsen, der er kommunens bosætningsguide, har allerede oplevet stor interesse for udstykningerne i både Nørrestrand og Hatting, og hun forventer, at salget af grundene kommer til at gå stærkt.

- Jeg har snakket med en del, der har ventet på, at de nye grunde kom til salg. I Nørrestrand har vi et helt unikt område, hvor der skal udvikles en ny bæredygtig bydel i tæt samspil med den vilde natur i området. Det tiltaler mange købere, og jeg oplever, at flere og flere interesserer sig for, hvordan vi bl.a. arbejder med bæredygtighed og klimasikring, som det er tilfældet i Nørrestrand, forklarer Mette Munk Lauritsen.

De 30 byggegrunde varierer i størrelse fra 705 kvm - 1.068 kvm. Mindstepriserne er 800.000 - 1.250.000 kr. Grundene er udbudt til salg i budrunde, hvor der er frist den 19. maj 2021. Også i Hatting er der nu nye grunde på salgshylden. Her drejer det sig om 33 grunde i udstykningen Valborgs Vænge.