Boligselskabet fsb bag boliger i ny og blandet bydel i Køge

To cirkelformede bebyggelser i træ, med boliger i 1-2 etager, grønne tage og fælleshus har netop vundet Køge Kommunes udbud om 40 almene boliger

Fsb’s to cirkelformede bebyggelser i træ, med boliger i 1-2 etager, grønne tage, fælleshus og masser af kontakt med naturen har netop vundet Køge Kommunes udbud om 40 almene boliger. De skal bygges i den nye blandede bydel Køge Nord Skovby.

Køge Kommune er ved at udvikle en helt ny bydel ved den nye station i Køge Nord. I Køge Nord Skovby skal overskrifterne være bæredygtighed, kvalitet, fællesskab og natur. fsb har budt ind med 40 almene boliger bygget i træ, med grønne tage og med plads til både fællesskab og privatliv. Det bud faldt i så god jord, at fsb vandt udbuddet blandt 10 bydende boligselskaber.

De 40 boliger er tegnet af Peter Kjær Arkitekter. De bliver opført i to cirkler, hver med 20 boliger i flere forskellige størrelser. Materialerne spiller sammen med den eksisterende skov som senere bliver ført videre ind igennem bebyggelsen som en grøn korridor.

Det er første gang fsb bygger i Køge, og vi glæder os til samarbejdet.

- I fsb glæder vi os meget over, at vi med vores kompetencer nu skal være med til at præge denne nye spændende bydel i Køge med en række almene boliger. Mangfoldighed og plads til alle ligger os i den grad på sinde, og det samme gør den bæredygtighed, der er fundamentet i bydelen. Vi ser virkelig frem til at sætte et fingeraftryk på så godt og stærkt et projekt, som Køge Nord Skovby er, siger formand for fsb, Steen Søndergaard Thomsen.

- Jeg er virkelig glad for, at vi med tilbuddet fra fsb har fået et utrolig spændende arkitektonisk bud på fremtidens almene boligbyggeri. Og at Køge Nord Skovby dermed også kommer til at have boliger i et prisleje, hvor de fleste kan være med, siger Køges borgmester, Marie Stærke.