Vækst i vindueslysninger

Gazelle virksomheden NIC Denmark kommerr ud af 2020 med et stærkt resultat, der ruster selskabet til at fortsætte den vækst, man startede tilbage i 2015

Børsen Gazelle virksomheden NIC Denmark kommer ud af 2020 med et stærkt resultat, der ruster selskabet til at fortsætte den ambitiøse vækstrejse, man startede tilbage i 2015. 2020 bød på millioninvesteringer i nye lokale og udvidelse af produktionsanlægget.

Årets resultat for 2020 landede på 1.2 mio. kroner efter skat imod godt 565.000 i 2019. Bruttofortjenesten steg med godt en million kroner fra 3.74 mio. kr. i 2019 til 4.75 mio. kroner i 2020.

Ambitiøse vækstmål indfriet

Siden Arne Spicer Lindgren og Helle Frostholm Skærbech overtog NIC Denmark i 2015, har de målrettet arbejdet efter en ambitiøs plan, der skulle give virksomheden en vækst på omkring 15% om året. Den plan har holdt indtil nu og sidste år var væksten over 25% for den danskejede producent af bl.a. vindues-lysninger.

- 2020 var på mange måder et specielt år. Vi rykkede rødderne op og flyttede hele fabrikken i større lokaler og investerede samtidigt 4.5 mio. kroner nye lokaler samt optimering af vores produktionsanlæg. Alt det samtidigt med, at virksomheder har kørt på fuld damp. Det kan man kun gøre, hvis man har gode og engagerede medarbejdere. Det har vi og det er vi taknemmelige for, siger Arne Spicer Lindgren.

Han peger på, at selvom 2021 skal bruges til konsolidering af NIC Denmark, forventer han stadig vækst.

- Vi kommer måske ikke til at vækste 20-30% som nogle af de foregående år, men jeg tror på, at vi vokser omkring 15% i 2021, fortæller Arne Spicer Lindgren.

Det bygger han blandt andet på en god ordretilgang i 2021 og en styrkelse af salgsorganisationen, der allerede er begyndt at give resultater.

Stram styring og investeringer i fremtiden

NIC Denmark er langt fra færdige med at investere.

- Vi forventer at investere endnu mere i medarbejdernes kompetencer samt i ny teknologi fremadrettet. Vi er ikke skræmte af ny teknologi og ser positivt på de mange muligheder, den giver for at udvikle virksomheden både i forhold til produktionsprocesser - men også rentabilitet. Den teknologirejse, vi fra starten har begivet os ud på, skal være med til at sikre, at vi er konkurrencedygtige i fremtiden, påpeger Arne Spicer Lindgren.

Han lægger ikke skjul på, at ledelsen hele tiden har et blik for økonomien.

- Vi har fra starten været fokuseret på at have nogle nøgletal, der løbende har kunnet fortælle noget om virksomhedens tilstand. Vi bruger nogle ganske få nøgletal i det daglige til at afgøre, om vi laver en fornuftig forretning. Det giver ro i maven og overskud til at udvikle nye produkter, og sikre virksomhedens vækst, fortæller Arne Spicer Lindgren.

Han fortæller, at der allerede i løbet af de kommende måneder, præsenteres endnu et resultat af virksomhedens løbende innovation og produktudvikling.

- Vi vil fortsætte med at investere klogt i produktion og produktudvikling således, at vi tilbyder nogle løsninger, der kan spare vore kunder penge og optimere deres virksomhed. Vores mål er at kunne tilbyde flere produkter, men også løfte produktiviteten, slutter Arne Spicer Lindgren.