Normas Cranes overtager hele kranafdelingen fra AJOS A/S

Med overtagelsen af hele kranafdelingen fra AJOS A/S øger Normas Cranes A/S sin flåde fra 100 til 150 udlejningskraner

Med overtagelsen af kranafdelingen fra AJOS A/S øger Normas Cranes A/S flåden af udlejningskraner markant og konsoliderer dermed positionen som Danmarks førende kranudlejer.

Normas overtager, udover cirka 50 Potain-kraner, også i samarbejde med kunderne og AJOS alle igangværende og planlagte udlejningsprojekter. Samtidig sikrer Normas en fortsat optimal servicering af kunderne gennem ansættelse af syv nye medarbejdere, som indtil overtagelsen har været en del af AJOS’ krantekniske organisation. Normas’ organisation omfatter efter overtagelsen i alt 28 medarbejdere.

I forbindelse med købet af AJOS’ kranafdeling benytter Normas lejligheden til - som noget nyt - at etablere en vest-afdeling som supplement til afdelingen i Greve.

”Vi får et nyt, stort potentiale ved af udvide med en vest-afdeling. Det har vi gerne villet gøre længe, og nu bliver det så en realitet samtidig med, at vi konsoliderer vores førerposition i Danmark. Hovedafdelingen vil uændret være i Greve, men efter en periode, hvor vi lejer en del af AJOS’ afdeling i Vejle, vil vi rykke ind i en helt ny Normas Vest-afdeling et sted i Trekantområdet”, fortæller afdelingschef Leif Lundstad Nielsen hos Normas A/S.

Selvkørende kraner

Foruden at sige goddag til nye medarbejdere, satser Normas-chefen på også at byde velkommen til mange nye kunder.

”Med en forøgelse af udlejningsflåden på hele 50 procent får vi yderligere mulighed for at imødekomme ønskerne fra vores kunder, såvel udlejnings- som servicemæssigt. Blandt andet får vi fremover også selvkørende kraner i vores program. Det har vi ikke haft hidtil”, siger Leif Lundstad Nielsen.

Overtagelsen af AJOS-kranafdelingen sker fra 1. april og omfatter hele den del af AJOS, der er beskæftiget med salg, udlejning og servicering af byggekraner.

 

 

Fart på Normas

Normas har siden 2013 været en del af JMM Group og har tæt på 30 års erfaring med kranløsninger til byggepladser. Foruden udlejning og service, er Normas sammen med JMM også importør af Liebherr’s store program af byggekraner.

Ved JMM’s overtagelse af Normas fra konkursboet efter E. Pihl & Søn bestod flåden af 40–50 byggekraner, som blev håndteret af ni medarbejdere. Siden har der været fuldt fart på Normas. Allerede to år senere, i 2015, var medarbejderstyrken øget til 16 og kranflåden vokset med 40 procent. En udvikling der er fortsat, så Normas’ udlejningsflåde i dag har rundet 100 kraner og fra april altså godt 150 kraner.

”AJOS har været en af vores betydeligste konkurrenter på tårnkraner og semimobilkraner, og det er klart, at overtagelsen af både kraner og medarbejdere tilfører Normas Cranes voldsomt flere kræfter og muligheder, som også bliver til fordel for både vores eksisterende og kommende kunder”, fastslår Leif Lundstad Nielsen. 

Foto:Normas-chef Leif Lundstad Nielsen – var i forvejen Danmarks største udbyder af kraner. Nu konsoliderer virksomheden sin førerposition yderligere.