C.F Møller skal udvikle området ved Stockholm Centralstation

C.F. Møller Architects er blandt de udvalgte teams til en prestigefyldt parallelopdrag om at udvikle området omkring Stockholm Centralstation

C.F. Møller Architects, Elding Oscarson, Warm in the Winter, AJ Landskap og Atkins er blandt de udvalgte teams til en prestigefyldt parallelopdrag, om at udvikle området omkring Stockholm Centralstation.

Cirka halvtreds arkitekthold fra hele verden anmodede om at deltage i konkurrencen, og fire hold er nu udvalgt til den prestigefyldte opgave, Stadsutvecklingsprojektet Centralstaden, til udvikling af området omkring Stockholm Centralstation.

Projektet indebærer, at sporområdet mellem Kungsbron og Vattugatan bliver tildækket og bebygges for at skabe en præsentabel indgang til Stockholm og Sverige. Stedet vil rumme en udviklet centralstation og et knudepunkt for bæredygtige transportformer, byrum og aktiviteter, der tiltrækker flere mennesker til at opholde sig og mødes i området, samt flere arbejdspladser og boliger. Udviklingen muliggør op til 10.000 nye jobs ved Stockholms mest attraktive placering, hvilket vil generere yderligere op til 40.000 nye jobs i regionen.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget nyheden om, at vi er et af de hold, der skal udvikle Stockholm Centralstation. At være i stand til at arbejde med dette område, med dets historie og store sociale betydning er en enorm ære og udfordring for os som arkitekter. At udvikle stationsnære og centralt belliggende områder er en af ​​nøglerne til bæredygtig byudvikling og fremtidens Stockholm. Det er med stor ydmyghed, at vi påtager os denne opgave, og vi vil takke Jernhusen for den tillid, de har givet os. Det bliver en fantastisk rejse, siger Mårten Leringe, Partner, VD, Arkitekt sar/msa hos C.F. Møller Architects i Stockholm, på vegne af hele teamet.