MT Højgaard skal bygge Det ny SIMAC

Der er nu underskrevet kontrakt med MT Højgaard, der som hovedentreprenør skal bygge Det ny SIMAC i Svendborg

Der er nu underskrevet kontrakt med MT Højgaard, der som hovedentreprenør skal bygge Det ny SIMAC. Byggegrunden til fremtidens maritime uddannelsesinstitution på Nordre Kaj i Svendborg er ved at blive klargjort, og grundstensnedlæggelsen sker i starten af 2021.

MT Højgaard A/S er blevet tildelt kontrakten efter først prækvalifikation og efterfølgende afgivet tilbud i overensstemmelse med udbudsbekendtgørelsen.

Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden siger:

”Vi er glade for at have valgt MT Højgaard til at bygge fremtidens maritime uddannelses-institution i Svendbog. MT Højgaard har med succes udført en lang række skole- og undervisningsprojekter i Danmark og i udlandet. Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet. Vi har et fælles ansvar for at uddanne til fremtiden, og vi glæder os til samarbejdet.” 

MT Højgaard er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder med mere end 100 års erfaring. MT Højgaard har en stærk tradition for at uddanne lærlinge og et tæt samarbejde med erhvervsskolerne.

Carsten Lund, direktør for MT Højgaard Danmark siger:

”Uddannelse af næste generation er en vigtig del af vores DNA. I en tid med meget usikkerhed er det vigtigt, at vi fortsat sikrer gode og udviklende rammer for de unge. Derfor har vi både lærlinge fra forskellige håndværksfag og ingeniørpraktikanter med på projektet. På projekt Det ny SIMAC går vi efter, at hver tiende af vores egne håndværkere skal være lærlinge – meget gerne fra lokalområdet – ligesom vores underentreprenører også forpligter sig til at ansætte lærlinge.”

Det ny SIMAC bliver en vidensinstitution i absolut højeste klasse. I juli 2022 står de nye bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren.

Bygherre har valgt at tildele kontrakten på baggrund af det indledende tilbud fra MT Højgaard A/S, altså uden afholdelse af forhandlinger.

Følgende tre virksomheder var pr. 31. juli 2020 blevet prækvalificeret og har afgivet tilbud:

CASA A/S

H. Skjøde Knudsen A/S

MT Højgaard A/S