3XN, B+H og Zhubo Design har vundet international konkurrence om naturhistorisk museum i Shenzhen i Kina

3XN har som del af et konsortium med B+H og Zhubo Design vundet en international konkurrence om at designe et nyt naturhistorisk museum i Shenzhen i Kina.

Mere end 70 ansøgere søgte om at blive prækvalificeret i konkurrencen hvoraf 15 teams fra Nordamerika, Asien og Europa gik videre i konkurrencen.

Det 100,000 m2 store museum kommer til at ligge ved den maleriske Yanzi-sø i Pingshan-distriktet i Shenzhen og bliver det første større naturhistoriske museum Sydkina, når det står færdigt. Det bliver et naturhistorisk museum i verdensklasse, der skal fortolke naturens love og i den forbindelse vise egnens udvikling og økologi i et globalt perspektiv.

Vinderforslaget – der har fået navnet ”Delta” - snor sig ud af landskabet. På museets tag ligger en offentlig tilgængelig park, der fremhæver bygningens organiske former og opfordrer museets gæster og lokale beboere til at gå en tur og nyde den storslåede natur, der omgiver museet.

Museets design og park er med til at udvide og styrke områdets grønne arealer, og giver både museets gæster og lokale beboere mulighed for at nyde og opholde sig i naturen.

Bygningens bølgende form fører som en flodstrøm museets gæster ind i en huleinspireret indgangspassage, og skaber forbindelse til museets foyer med caféer og offentlige områder, og tjener som bygningens hjerte.

Juryens kommentarer

“Deltas" koncept er meget kreativt. Den kontinuerligt skrånende facade med parken på taget skaber en kontinuerlig volumen og rumlig oplevelse. Bygningens klippeform er interessant, og detaljerne håndteres godt. Museets layout og dets interaktion med ramper og vægge skaber interessante rum.”

Philip Cox, grundlægger af Cox Architects

”Bygningen fanger den unikke atmosfære ved floden og bruger vandets tidløse kvalitet som designkoncept… Forbindelsen mellem funktion, sted, koncept, struktur, materiale og rum er meget klar.”

Yvonne Farrell, grundlægger af Grafton Architects og modtager af arkitekturprisen Pritzker Architecture Prize

Facts:
Lokation: Yanzi Lake, Pingshan Dist., Shenzhen
Team: 3XN, B+H og Zhubo Design
Bygherre: Engineering Design Management Center of Shenzhen Municipal Construction and Public Works Administration
Areal: 100,000 m2
Illustrationer: 3XN

Tekst og billeder er taget fra Engineering Design Management Center of Shenzhen Municipal Construction and Public Works Administrationsoffentliggørelse af projektet.