Ombygning til læringsmiljø

Bygning 306 på DTU er blevet transformeret fra fire traditionelle auditorier til to store eksperimentelle læringsmiljøer

Entreprenørvirksomheden NHH har været udførende bag den større plan om modernisering af alle auditoriebygninger på Lyngby Campus – nemlig Bygning 306, der er beliggende på Matematiktorvet, hovedpulsåren på DTU.

Ombygningen har omfattet en transformation af fire traditionelle auditorier til to store eksperimentelle læringsmiljøer. Lokalernes oprindelige podieopbygning blev nedlagt for at åbne op for en større fleksibilitet af lokalerne, således at de nye to store lokaler nu kan rumme forskellige holdstørrelser, undervisningsformål og eksperimenter.

De to lokaler har fået et råt værkstedslook og skal kunne inspirere til nytænkning og specifikke forsøg, og rumhøjden vil kunne udnyttes til forsøg via en balkon, der er blevet etableret. De to store rum har plads til samlet 150 studerende.

DTU auditorium

Krævende opgave

Ombygningen har været omfattende og har stillet store krav. Betonkonstruktioner blev fjernet, der blev etableret nyt bærende betondæk, og facaden blev ombygget. Alt blev stort set revet ud, og helt nyt blev genopbygget, med respekt for den eksisterende arkitektur.

– Der skulle lægges ekstra stor vægt på udefrakommende risici i forhold til sikkerheden på byggepladsen, da opførelsen af byggeriet blev udført blandt DTU’s øvrige byggeprojekter samt på et trafikeret område med studerende gående omkring. Det betød, at der hver morgen blev afholdt styregruppemøder med byggeledelsen for at gennemgå hver enkelte entreprenørs stade med koordinering af leverancer og logistik, der var ingen plads til oplag, fortæller Marianne Hemicke, administrerende direktør hos NHH.

Kompliceret byggeproces

Derudover omfattede projektet også en renovering af bygningens øvrige fire traditionelle auditorier, der blev opgraderet og forbedret i forhold til et bedre lysindfald, akustik og luftforhold. Der er blevet åbnet op med glasdøre, udskiftning af vinduer, udskiftning af rytterlys i taget samt nye glasyderdøre. Parallelt med byggesagen blev der foretaget vedligeholdelsesarbejder i og omkring foyeren og toiletterne renoveret – og under hele forløbet skulle bygherren sikres adgang til serverrummet i kælderen, som var i drift under hele renoveringen.

– Opgaven har givet os endnu mere erfaring med håndtering af vanskelige byggepladsforhold og en kompliceret byggeproces, blandt andet med hele idriftsætningen af bygninger. Her er det vigtigt, at brugerne efterfølgende kan drifte huset optimalt og udnytte de energikrav og forbedringer, der er i investeret i forhold til brand og indeklima, fremhæver Marianne Hemicke.

Fakta:

Bygherre: DTU

Areal: ca. 2.500 kvm

Budget: ca. 55,9 mio. kr.

Arkitekt: Rørbæk & Møller

Ingeniør: EKJ

Entreprenør: NHH A/S (N.H. Hansen)

Læs om flere byggeprojekter i magasinet Byggeplads.dk der udkommer i denne måned

Læs om flere byggeprojekter online her: Byggerier