Boligpriser trodser Corona-krise

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at enfamiliehusene steg 2,4 målt over året i juni, mens priserne på lejligheder steg med 0,7 pct. i tilsvarende periode

Jyske Realkredit:

-Boligmarkedet rystede hurtig Covid-19 nedlukningen af sig og har siden ikke set sig tilbage. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at enfamiliehusene steg 2,4 målt over året i juni, mens priserne på lejligheder steg med 0,7 pct. i tilsvarende periode. Boligmarkedet udviklede sig således stik mod alle forventninger i corona-tiden. Det skyldes formentlig flere ting, dels de lave renter som corona har medført, dels det faktum at det ikke er boligejerne der er blevet hårdest ramt af ledighed. Endelig spiller det også ind, at danskerne har fået mere fokus på have og frisk luft. Derfor viser dagens tal da også at enfamiliehusene steg mere under hele coronaperioden, mens lejligheder er faldet i pris. Lejlighederne er ofte placeret i de større byer, hvor smittetrykket har været højest.

-I forhold til frisk luft er sommerhusene også den gode historie i denne tid. Sommerhusene har således i hele første halvår af 2020 haft en højere handelsaktivitet end det historiske gennemsnit fra 2016-2019. Sommerhusene var begyndt at komme ud af vinterdvalen, men coronapandemien fik sommerhusene til at gå fra den koldeste del af boligmarkedet til den absolut hotteste. Alene i juni blev der således handles 10,4 pct. flere sommerhuse sammenlignet med maj.

-Ser vi fremad må vi dog forvente, at boligmarkedet bremser lidt op. Godt nok er renterne lave og beskæftigelsen stigende, men der er stadigvæk en vis usikkerhed omkring den økonomiske udvikling. I den forbindelse er det værd at holde in mente, at boligmarkedet plejer at gå ned i gear i takt med løvfaldet. Det vil derfor ikke være en katastrofe, der skal trække overskrifter, hvis det sker igen i år. Her tilkommer, at der muligvis på ny opstår usikkerhed omkring, hvordan boliger skal beskattes i fremtiden. Netop usikkerhed omkring boligskatten er gift for boligmarkedet også selv om, at boligmarkedet går ind i efteråret i en vanvittig god form.