Consolis-gruppen får ny CEO

Consolis-gruppen, der i Danmark omfatter Spæncom, får ny koncernchef fra efteråret af

Bestyrelsen for Consolis Gruppen meddeler, at de har udnævnt Mikael Stöhr som ny CEO for koncernen med virkning fra 3. kvartal 2020.

Som CEO for Coor Service Management, en førende leverandør af facility management services i de nordiske lande, har Michael Stöhr stor international erfaring inden for ledelse og forandring af virksomheder på tværs af forskellige brancher, hedder det i meddelelsen.

 I en kommentar til udnævnelsen siger Matthias Boyer Chammard, medlem af bestyrelsen for Consolis Gruppen og adm. direktør for Bain kapitalfond:

-Vi ser meget frem til, at Mikael Stöhr tiltræder i vores koncern som CEO og fører Consolis til næste fase af dens internationale vækst. Jeg vil også gerne takke Nicolas Yatzimirsky for hans tid som CEO og for hans fortsatte støtte til Consolis som President.

 Mikael Stöhr siger selv om sin nye rolle:-“Consolis har udviklet en uovertruffen ekspertise inden for præfabrikerede konstruktionsløsninger og styrket sin førerposition i og uden for Europa. Jeg er begejstret for både at skulle tilslutte mig og lede Consolis' kvalificerede teams og de forskellige forretningsområder ind i et ændret forretningsmiljø, når vi kommer på den anden side af COVID-19, så hver enhed kan levere både meget tekniske og holdbare konstruktionsløsninger.

Inden han tiltræder sin nye rolle som CEO for Consolis Gruppen, har Mikael Stöhr siden 2013 været CEO og bestyrelsesformand for Coor - en førende leverandør af facility management services i de nordiske lande. Han vil forblive bestyrelsesmedlem i Ambea, en markedsledende behandlingsudbyder i Norden. Stöhr har de sidste 15 år arbejdet som administrerende direktør i et internationalt miljø; før Coor arbejdede han for Green Cargo og AxIndustries.

Han har haft følgende positioner: CEO Coor, CEO Green Cargo, CEO AxIndustries, Senior Vice President Axel Johnson International, Handelskommisær ved det svenske handelsråd i Rusland, konsulent i McKinsey og advokat i Mannheimer Swartling. Stöhr er født i 1970 og er uddannet inden for jura og forretningsadministration fra Lunds universitet i Sverige.

Consolis er en førende europæisk industrikoncern, der leverer smarte, bæredygtige præfabrikerede betonkonstruktioner til transport-, forsynings- og byggesektoren. Med mere end 11.000 medarbejdere i 21 lande over hele verden omsatte gruppen for 1,5 milliarder euro i 2019.