Lindab udvider produktionen med 3.000 kvm

Lindab udvider nu 3.000 m2 produktions- og lagerfaciliteter ved hovedkontoret i Haderslev. Udvidelsen er en vigtig brik i optimeringen af produktionen

Efter flere år med positiv vækst og en lovende start på et nyt forretningsområde, tegner fremtidsudsigterne lyst for Lindab. Derfor opfører virksomheden nu 3.000 m2 produktions- og lagerfaciliteter ved hovedkontoret i Haderslev. Udvidelsen er en vigtig brik i optimeringen af produktionen og skal give plads til forventet vækst i fremtiden.

I begyndelsen af året kunne Lindab indvie virksomhedens udvidede produktionsfaciliteter i Hvidovre, og nu er turen kommet til Haderslev. Her opfører virksomheden 3.000 m2 produktions- og lagerfaciliteter, der skal skabe den nødvendige plads for forventet vækst i fremtiden.

-Vi har i Lindab haft flere år med positiv vækst, og den store efterspørgsel fra kunderne betyder, at vi er udfordret på kapaciteten i vores nuværende produktion og lager, når vi fortsat vil kunne tilbyde vores kunder høj kvalitet og hurtig levering. Udvidelsen giver os mulighed for bedre at forfølge vores strategi om modernisering af vores produktion. Udvidelsen er en vigtig brik i den proces, og vi ser frem til at kunne tage de nye faciliteter i brug senere på året, fortæller Brian Rasmussen, produktionsdirektør i Lindab.

Det første spadestik til udvidelsen blev taget i februar måned. Hos Lindab besluttede man at fortsætte arbejdet med byggeriet på trods af covid-19 og de medfølgende usikkerheder.

Optimering er en løbende proces

Som leverandør til byggeriet er Lindab konstant på jagt efter nye måder at optimere produktion, lagerføring og levering. Ifølge Brian Rasmussen er det en løbende proces, der kræver konstant justering og optimering.

-Vi ved, at vores kunder forventer hurtig levering og høj kvalitet. Derfor arbejder vi løbende på at trimme og optimere vores produktionsflow. Vi har tidligere taget robotstationer i brug og udvidet med 800 m2, men nu har vi brug for mere plads. Plads giver mulighed for at samle produktionen og skabe en optimal arbejdsgang i forhold til både tid og kvalitet, siger Brian Rasmussen og fortsætter:

-Udvidelsen giver os samtidig mulighed for at skabe endnu bedre og sikre arbejdsforhold for vores kolleger i produktionen.

Medvind på nyt forretningsområde

I tillæg til en stigende efterspørgsel fra byggeriet har Lindab også haft succes med opstart på et nyt forretningsområde, der forventes at kunne medføre yderligere vækst i fremtiden.

-Vi oplever en interesse fra vindindustrien, hvor vi har haft nogle gode samarbejder, og det stiller øgede krav til vores produktion og lagerføring. Det er en anden branche med andre processer, som kræver en anden form for tilrettelæggelse af produktionen, siger Brian Rasmussen.

Den 3.000 m2 store udvidelse opføres på Lindabs eksisterende grund i forlængelse af den nuværende produktionshal. De nye lokaler skal hovedsageligt fungere som produktion og lager for produkter til vindindustrien.

Foto: Efter flere år med positiv udvikling og opstart af levering til vindindustrien er pladsen blevet trang hos Lindab. Derfor opfører virksomheden nu en 3.000 m2 fabriks- og lagerbygning, der skal give plads til fremtidig vækst.