Glasværn til ikonisk byggeri i Herning

Det nye og eksklusive Herning Sky bliver med sine imponerende 53 meter og 15 etager det højeste boligbyggeri i Midtjylland. Alle boliger er med altan og specialdesignet glasværn

Elegante Herning Sky består af to ellipseformede tårne, som er en anelse forskudt af hinanden, og omfatter 72 lejligheder på mellem 114 og 205 kvadratmeter. Alle lejlighederne har tilhørende altan, og i den forbindelse har Glaseksperten leveret intet mindre end 1.990 værnglas med print, der indgår som en integreret del af facaden.

Personligt udtryk

– Facadernes samlede udtryk er et markant element ved bygningens ellipseformede, let forskudte tårne. Sammenspillet mellem de lyse vandrette altanlinjer og de lodrette kobberfarvede bygningskroppe skaber spil og liv og giver hele bygningen personlighed, fortæller adm. direktør & arkitekt MAA hos Arkitec, Aksel Fyhn, og fortsætter:

– Lejlighedernes altaner skaber desuden det perfekte uderum, og her sikrer de høje glasværn frit udsyn ud over landskabet i syd og midtbyen mod nord. Glasset lukker samtidig en masse lys ind i boligen og danner også læ for vinden, når man sidder ude, fremhæver Aksel Fyhn.

Værnglas med print

Den yderste facadeskærm består af en eksklusiv gylden tombak-beklædning, og derudover består facaden af glatte lyse overflader, herunder værnglas med hvidt print nederst og gennemsigtigt glas øverst, som gør lejlighederne og altanerne lyse:

– Det var væsentligt, at vi kunne levere et værnglas, som var gennemsigtigt øverst og havde hvidt print nederst. Facadebeklædningen har en mørkebrun farve, så hvis værnglasset ikke havde været med hvidt print, ville den indvendige side af altanen have haft en mørk farve i stedet for en hvid, set inde fra lejligheden eller altanen. I nogle af siderne skulle printet desuden være udformet i en bue, som flugtede med facadeskærmens kurvede linjer, hvilket kræver mere end print i lige linjer, forklarer Christina Volhøj, som er Projekt Manager hos Glaseksperten.

Når det i det hele taget kunne lade sig gøre at udføre en så kompliceret printopgave, så skyldes det ifølge Christina Volhøj, at Glaseksperten er i besiddelse af en de mest avancerede glasprintere på verdensplan.

– Det gør det muligt for os at printe stort set alt på glas til både indendørs og udendørs brug – herunder specifikke former, farver og mønstre. Vi kunne derfor levere værnglasset med præcist det skræddersyede print, som arkitekten ønskede, fortæller Christina Volhøj.

Herning Sky-projektet blev igangsat i starten af 2018. Tårn nummer to er klar til indflytning i maj 2020.

 

Fakta om byggeriet:

Glasleverandør: Glaseksperten A/S

Arkitekt: Arkitec A/S

Udvikler og entreprenør: Bo Godt Midtjylland ApS

Investor: PFA Ejendomme A/S

Foto: Her ses samlingen med blankpoleret F-kant.