Stærke byggeprofiler skal hjælpe innovativ entreprenør

Premium Syscon A/S henter to tunge seniorprofiler ind i virksomheden for at styrke innovation og udvikling

Det er et par tunge seniorprofiler, som netop er blevet hentet ind til Premium Syscon A/S’ Advisory board: Martin Lund Knudsen kommer med mere end 20 års erfaring fra NCC Danmark, senest som Vice President og medlem af den danske direktion, mens Nikolaj Bjerngaard har positioner som salgs- & marketingdirektør i Unicon A/S samt kommerciel direktør hos Aalborg Portland på CV’et.

-Vi er meget glade for at have fået to stærke kapaciteter med om bord og glæder os til at vise branchen, hvordan vi kan hjælpe med at nytænke hele måden, man bygger på i dag, udtaler adm. direktør Carsten Møller.

Byggebranchen skildres ofte som konservativ og traditionelt tænkende. Især når det gælder implementering af nye teknologier og nye, mere effektive måder at arbejde og drive forretning på. Men der findes undtagelser: En af dem er råhus-entreprenøren Premium Syscon A/S, der skal stå for etableringen af VST-byggesystemet fra østrigske VST Building Technologies AG på det danske marked.

Som eneste leverandør af det patenterede byggesystem har Premium Syscon en klar ambition om at nytænke hele måden, man bygger på i Danmark. Det stiller høje krav til både faglighed og forretning, og derfor har virksomheden netop budt velkommen til et par tunge byggeprofiler i sit Advisory board.

- Vi kommer til at skubbe til vante forestillinger og udfordre nogle vaner, som er opbygget gennem mange årtier i branchen. Netop derfor ønsker vi så solidt et fundament som muligt, ligesom vores Advisory board omvendt skal være med til at sikre et tilstrækkeligt højt fagligt niveau, udtaler adm. direktør Carsten Møller. 

Stærke kompetencer inden for strategi og udvikling

Martin Lund Knudsen har mere end 20 år bag sig i NCC-koncernen, hvor han stoppede i 2018 som Vice President med ansvar for marked, salg, tilbud og projektudvikling i Danmark.

Han driver i dag Tailor Business Consulting, som primært rådgiver virksomheder inden for strategisk kommerciel udvikling samt vækstrelaterede opgaver i byggebranchen. Derudover er han medejer af den hurtigt voksende platform ”Grow Your Business”, som er udviklet i samarbejde med Byggefakta A/S.

Martins fokus vil ligge på at bistå direktionen med at udvikle den kommercielle infrastruktur i Premium Syscon. Han fortæller: 

- Jeg ser et stort potentiale i at nytænke dele af byggeprocessen med fokus på at reducere både byggetiden og materialeforbruget markant. Det er en enormt spændende udfordring, hvor Premium Syscon kommer med et stærkt koncept, og jeg glæder mig til at bidrage til deres videre etablering på det danske marked. 

Nikolaj Bjerngaard er i dag selvstændig strategisk konsulent og rådgiver blandt andet virksomheder om strategi, forretningsudvikling og kommercialisering. Han har over 7 års erfaring fra Aalborg Portland, hvor han senest var Commercial & Business Development Director, Nordic and Baltic region og del af virksomhedens ledergruppe. Herudover har han siddet som salgs- & marketingdirektør i Unicon A/S.

- Premium Syscons system er allerede anvendt med stor succes i det meste af Europa, og jeg er overbevist om, at der også er et stort potentiale i Danmark. Derfor glæder jeg mig også over at være kommet med på rejsen og bidrage med min erfaring og knowhow inden for strategi, marked og produktudvikling, fortæller han.        

Carsten Møller understreger afslutningsvis, at man hos Premium Syscon allerede kører på fuldt tryk og er i gang med de første leverancer. Derfor er timingen også perfekt for samarbejdet med de to etablerede brancheprofiler:

- Det er vigtigt at komme optimalt fra start, og her er jeg overbevist om, at Martin og Nikolaj er de helt rette til at hjælpe os med udviklingen og bidrage til at sikre, at vi kommer til at holde den rette kurs. Vi er rigtig glade for at have fået dem med om bord.

 

FAKTA om Premium Syscon A/S:

Virksomheden tager udgangspunkt i et patenteret byggesystem til råhus-konstruktioner, hvor in-situ-støbning af projekttilpassede blivende skal-elementer kombineres med moderne industrialiserede metoder både i form af digital projektering og produktion ved robotter.

Det åbner for en langt højere grad af præcision i hele processen end ved traditionelt betonbyggeri, og den høje grad af præfabrikation minimerer materialespildet. Som regel reduceres den samlede byggetid med mindst 20 procent.

Anvender man også tilslag af genbrugsbeton, reduceres ressourceforbruget yderligere. Samtidig kan man nøjes med kun at bruge tunge materialer som fx beton lokalt i stedet for at transportere dem fra den ene ende af landet til den anden i elementbiler uden returlast.