Spangenberg & Madsen satser stærkt på Trekantsområdet

Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma er har ansat civilingeniør Per Rødsgaard til at lede afdelingen i Kolding

Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma er har ansat civilingeniør Per Rødsgaard til at lede afdelingen i Kolding. Han skal give ingeniørfirmaet et solidt fodfæste i Trekantsområdet og Region Syddanmark med fokus på energioptimering, bæredygtighed og indeklima.

Det er en erfaren branchemand, som Spangenberg & Madsen har hentet ind til at lede deres afdeling i Kolding. Per Rødsgaard har tidligere arbejdet i V2C, hvor han var en af de øverste ansvarlige på PFA’s milliardprojekt Redmolen i Københavns Nordhavn. Før V2C var han hos Rambøll, Scandibyg og Hoffmann.

Jeg har altid syntes godt om Spangenberg & Madsen. De har nogle meget stærke kompetencer indenfor tekniske installationer, energi og brand og har virkelig gode kunderelationer. I store virksomheder kan kontakten til kunderne let gå tabt. I Spangenberg & Madsen dyrker man de lange samarbejdsrelationer. Det kan jeg godt lide, siger Per Rødsgaard.

Energioptimering – en god klimaløsning

Spangenberg & Madsens speciale har blandt andet ført til flere opgaver for Aarhus Kommune med energioptimeringer indenfor belysning og vvs. Opgaverne har givet kommunen store besparelser på driften og samtidig betydet, at CO2 udledningen er blevet mindre. Sådanne opgaver håber Per Rødsgaard på at høste flere af i Trekantsområdet, men også længere mod syd, vest og på Fyn, som Kolding-kontoret også betjener.

Der er jo rigtig mange penge at hente på at energioptimere sine bygninger. Og samtidig begrænser du mængden af CO2, der udledes til atmosfæren. Det er en win-win situation, siger Per Rødsgaard, der også ser muligheder hos boligselskaber og private virksomheder:  Bæredygtighed er blevet et vigtigt konkurrenceparameter i kampen om medarbejdere og kunder. Hvis din virksomhed bor i en bygning, der kræver masser af varme og strøm, kan du få et forklaringsproblem. Derfor ser vi, at flere og flere virksomheder tager fat på at energirenovere deres bygninger.

Ambitiøs vækstplan

Spangenberg & Madsen har haft afdeling i Kolding siden 2016. I den periode har rådgiverne løst en del opgaver for Kolding kommune og er fortsat involveret i projekter som Kolding Ketcher Center. Sidst i 2020 vil 120 nye almene boliger på Bertram Knudsens Vej i Kolding stå klar til indflytning. Længere mod syd er det nye museumsmagasin for Museum Sønderjylland også godt på vej. Med den erfarne civilingeniør ved roret, skruer ingeniørfirmaet yderligere op for ambitionerne:

- Vi skal ud og markere os i Trekantsområdet og Region Syddanmark, så vi bliver den foretrukne rådgiver på tekniske installationer, bæredygtighed, energi, brand- og sikringsrådgivning. Planen er, at vi skal vokse yderligere også i denne del af landet. Så jeg skal ud og drikke en masse kaffe, siger Per Rødsgaard med et smil.

Per Rødsgaard er 60 år og bosat i Kolding. Han har boet i København det seneste halve år, men vender nu hjem til hovedlandet.