Rejsegilde på Nordeuropas største diabetescenter

​​​​​​​Med dagens rejsegilde er det nye Steno Diabetes Center Copenhagen i Herlev et skridt tættere på at stå færdigt

Med dagens rejsegilde er det nye Steno Diabetes Center Copenhagen i Herlev et skridt tættere på at stå færdigt. Når det er klar til brug i starten af 2021 bliver det Nordeuropas største behandlingscenter for diabetikere. Med et arkitektonisk fokus på velvære og integreret natur vil bygningens design aktivt bidrage til at behandle og forebygge diabetes.

Om et års tid får hovedstadens diabetikere et helt nyt behandlingstilbud, når det nye Steno Diabetes Center Copenhagen i Herlev står færdig. I dag fejrede holdet bag projektet rejsegilde på den bygning, der kommer til at behandle mellem 11.000 og 13.000 patienter årligt og hvor designet er integreret i diabetespatienternes behandlingsforløb.

Det 18.000 m2 store byggeri får stort set ingen gange, det bliver indrettet med varmt træ og er organiseret omkring et naturligt flow med temaerne viden, kost og motion, hvor også naturen indgår som en aktiv del af behandling og forebyggelse. 

”Vi glæder os i dén grad over, at vi nu er et skridt tættere på det færdige byggeri. Det nye center er en helt ny form for sundhedsbyggeri, hvor arkitekturen bidrager til velvære og naturlig motivation og dermed er en aktiv del af patienternes behandlingsforløb”, siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der sammen med Mikkelsen Arkitekter og STED står bag designet.

Natur i flere etager understøtter behandling

Huset er organiseret omkring en indre gårdhave, der løber fra stuen og til tredje sal. Idéen bag er et imødekommende byggeri, hvor naturen bliver en naturlig del af patienternes behandlingsforløb, både til at mindske stress og eksempelvis til dyrkning af frugt og grønt, der bliver brugt i undervisning om sundhed.