Unidrain uddeler talentlegat

Den danske designvirksomhed Unidrain hædrer et spirende byggetalent, som får en håndsrækning til sin faglige udvikling

De seneste par år er det blevet slået fast med syvtommersøm, at vi i fremtiden kommer til at mangle faglærte herhjemme. Helt op mod 70.000 i 2025, lyder prognosen. De unge vælger andre og længere uddannelser, og det vil få store konsekvenser for byggeriet, hvis ikke kurven knækkes.

Flere tiltag er blevet sat i søen for at skubbe de unge i retning mod erhvervsskolerne og for at sætte fokus på problematikken. For nylig indgik Egedal Kommune eksempelvis et samarbejde med Dansk Byggeri. Her vil de bl.a. sikre, at unge, der starter på en uddannelse inden for bygge- og anlæg, også kan få en læreplads indenfor kommunegrænsen.

Et andet tiltag i den mere finansielle del af skalaen er et talentlegat på 25.000 kr., som uddeles af Unidrain, der er kendt for sit linjeafløb. Legatet blev stiftet i 2019 i forbindelse med firmaets 15-års jubilæum og uddeles således for andet år i træk til foråret:

- Vi vil gerne være med til at booste den faglige stolthed i byggeriet og hædre dem, der gør eller kan noget særligt. Legatet kan søges af alle, både færdiguddannede og folk under uddannelse, så længe man beskæftiger sig med byggebranchen. Vi kan på det kraftigste opfordre til, at man sender en ansøgning af sted, lyder det fra Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh.

Legatmodtager: Fuldt fokus på min uddannelse

I 2019 var det den dengang 23-årige VVS-installatør-studerende Mads Holmegaard Jørgensen, der modtog legatet. Han blev hædret for sin ambitiøse tilgang til uddannelsen og for sit ønske om at blive endnu bedre indenfor sit fag.

- Jeg ser det som en kæmpe anerkendelse og et skulderklap uden lige at have modtaget legatet. Det har givet mig mulighed for at have fuldt fokus på min uddannelse, da jeg har fået mere luft i mit hverdagsbudget, forklarer den KEA-studerende og fortsætter:

- Jeg har desværre altid haft lidt udfordringer med de boglige fag og det at sidde på skolebænken. Men jeg har kæmpet, og jeg synes, at legatet fint viser, at det godt kan betale sig at give den en skalle. Der er altid en eller anden form for belønning i sidste ende. Man skal aldrig give op, fordi tingene er svære, eller fordi der er nogen, der ikke tror på en.

Sådan søger du

For at følge i Mads Holmegaard Jørgensens fodspor og komme i betragtning som legatmodtager anno 2020, skal du sende en kort ansøgning, som indeholder følgende:

  • En kort beskrivelse af, hvilken uddannelse, efteruddannelse, studierejse eller lign. støtten skal bruges til
  • Et anslået budget over ovenstående
  • Dokumentation for håndværkeruddannelsen
  • Evt. anbefaling

Læs mere på www.unidrain.dk/legat og send ansøgningen til legat@unidrain.dk senest den 1. april 2020. Ansøgerne får ultimo april besked på, om de er udvalgt til at modtage støtten, og beløbet udbetales kort tid herefter.