C.F Møller skal udvikle Stigsborg Havnefront

C.F. Møller er af Byudviklingsselskabet Stigsborg P/S udpeget som vinder af parallelopdraget om landskabsarkitektarbejderne vedr. Stigsborg Havnefront etape 1.

C.F. Møller er af Byudviklingsselskabet Stigsborg P/S udpeget som vinder af parallelopdraget om landskabsarkitektarbejderne vedr. Stigsborg Havnefront etape 1.

Stigsborg Havnefront er et af Danmarks største kystnære udviklingsprojekter og en helt ny bydel i Aalborg inklusive Aalborgs største bypark, Stigsparken. Området er i alt på 54 hektar og strækker sig fra Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnelen i øst og Limfjorden i syd.

Etape 1 udgør et område på ca. 33 hektar og rummer ca. 2000 nye boliger svarende til 3900 beboere. Herunder det bæredygtige bofællesskab EcoVillage, som C.F. Møller Architects også står bag.

Opgaven for C.F. Møller Architects består i at designe og projektere rummene omkring husene til attraktive, levende og grønne byrum og boligkvarterer.
- Vi glæder os til at gå videre med denne opgave og udvikle Aalborg sammen med Byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, fortæller Søren Tortzen, som er afdelingschef for C.F. Møller Architects’ kontor i Aalborg.

Udviklingen af Stigsborg Havnefront forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Stigsborg P/S ejes delvist af Aalborg Kommune (49%) og delvist af private investorer (51%) nærmere bestemt A. Enggaard A/S og PFA Ejendomme. Selskabet er stiftet med det formål at stå for realiseringen af udviklingsplanen for 1. etape af Stigsborg Havnefront.

I Aalborg står C.F. Møller Architects bl.a. også bag den nye havnefront, som har opnået international hæder og har været en central del af Aalborgs seneste udvikling samt byggerier som Henius House (ungdomsboliger) og renoveringen af Magisterparken og Sundparken, som både er blevet præmieret internationalt og har bidraget til at løfte livskvaliteten i områderne.