47 energieffektive almene boliger med fjordudsigt og skøn natur

Nogle af landets mest energieffektive almene boliger bliver nu opført i Ringkøbings nye Naturbydel - de første 47 af i alt 85 almene boliger, som bliver blandt landets mest energieffektive.  

Nogle af landets mest energieffektive almene boliger bliver nu opført i Ringkøbings nye Naturbydel. Bygherren Ringkøbing-Skjern Boligforening stikker spaden i jorden til bebyggelsen Fjordudsigten onsdag den 4. marts.

Hvis man drømmer om en helt ny energieffektiv lejebolig med egen terrasse/altan og udsigt til Ringkøbing Fjord og smuk natur, så kan drømmen snart gå i opfyldelse i Naturbydelen i Ringkøbing. Nu går Ringkøbing-Skjern Boligforening nemlig i gang med at opføre de første 47 af i alt 85 almene boliger, som bliver blandt landets mest energieffektive.  

- Vores ambition er, at bebyggelsen skal være så energirigtig som muligt. Det er både godt for vores beboere, der sparer penge, og for miljøet. Vi håber, at det også kan inspirere udviklingen af almene boliger andre steder i landet, siger Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Byggeriet bliver opført efter den såkaldte passivhusstandard, som i kraft af solceller på tagene, store vinduer mod syd og det rette valg af gulve, facader og tage, gør det muligt at reducere boligernes varmebehov til 1/10 sammenlignet med traditionelle boliger. Byggeriet er tegnet af Bjerg Arkitektur, som netop har specialiseret sig i energieffektive passivhusbyggerier. 

Bebyggelsens energieffektive profil stemmer godt overens med Naturbydelens vision om at udviklingen af den nye bydel skal være bæredygtig i bred forstand.

- Boligforeningens byggeri er yderst ambitiøst både i forhold til bæredygtighed i selve byggeriet og energiforbruget. Samtidig vil de almene lejelejligheder være et nyt tilbud i palletten af boligtyper i Naturbydelen, som bidrager til at indfri vores ambition om at skabe en mangfoldig bydel med boliger for alle, siger Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Naturbydelen i Ringkøbing.

Natur og fjord Lejlighederne i Fjordudsigten bliver 80 – 115 m2 i både ét og to plan. Alle lejlighederne får egen terrasse eller altan, hvorfra mange vil få udsigt til Ringkøbing Fjord og naturen mellem husene. 

Samspillet med naturen er afgørende i udviklingen af nye boliger i hele Naturbydelen, og i boligforeningens projekt er naturen tænkt helt ind mellem bebyggelserne og helt tæt på de enkelte boliger, så beboerne får en oplevelse af at bo midt i naturen. 

De store sydvendte vinduespartier bidrager derfor ikke bare til bebyggelsens energieffektivitet; de gør det også muligt at nyde engblomster, høje græsser, vandløb, samt fugle- og dyreliv lige uden for vinduet.