EL:CON har snor i julelysene i Aarhus døgnet rundt

installationsvirksomheden EL:CON står bag en af de største julebelysninger i landet, nemlig Aarhus

December er en helt særlig måned for mange danskere, hvor lysende istapper, juletræer, nisser og guirlander præger bybilledet og spreder julestemning. Hos installationsvirksomheden EL:CON giver julen ekstra travlhed. Her har man nemlig snor i en af Danmarks største julebelysninger samt tusindvis af lys drysset ud over hele Aarhus.

Julestemningen spreder sig rundt i de danske byer med hastige skridt, mens vi tæller ned til kulminationen den 24. december. For den aarhusbaserede installationsvirksomhed EL:CON har julesæsonen allerede været i gang i flere måneder med forberedelserne til opsætningen af de store mængder julelys- og kæder, der lyser Aarhus by op i denne tid.

Det enorme lyshav rundt i Aarhus betyder også ekstra travlhed her i juledagene, hvor EL:CON har ansvaret for at sikre, at alt spiller, og at julefreden kan sænke sig. I år har EL:CON nemlig drysset julestemning ud over store dele af byens kvarterer og har sat rekordmange julelys op.

Det gælder bl.a. andet Strøget i Aarhus, der har fået en ny og større Stjernehimmel. Rundt regnet 700.000 lys udgør den elektriske LED-stjernehimmel, der strækker sig over 850 meter, hvilket gør det til en af Danmarks største julebelysninger. Samtidig er der blevet opsat 300 snebolde med lys langs strøget. På Sankt Clemens Torv er der blevet opsat en fem meter høj iglo, mens Sankt Knuds Torv også har fået sit eget lysdesign.

Også i Tivoli Friheden har elektrikerne været i gang med at opsætte godt og vel 300.000 julelys, herunder 70 meter lang lystunnel og 3.000 udendørs julekugler rundt i parken. På Rådhuspladsen i Aarhus har kranerne været i gang for at pynte det store juletræ, der lyses op af LED-pærer.

-Der ligger en stor mængde tid, teknik og masser af forberedelse bag, når vi skal lyse Aarhus op. Julesæsonen er for os blevet en rigtige højsæson, hvor vi er på stepperne døgnet rundt og klar til at rykke ud, hvis nissen og strømmen driller," siger regionsdirektør i EL:CON Michael Hemicke og fortsætter:

-Julelys i gaderne og på byens juletræ er en del af manges opfattelse af en 'rigtig' jul. Den kan noget helt ekstraordinært, når det kommer til at skabe stemning og en oplevelse. Vi ser det tydeligt, når julelysene tændes for første gang, og indbyggerne stimler sammen for at markere starten på julen. Derfor er det også vores fornemmeste opgave at sikre, at der er fuldt blus på lyset hele vejen gennem julen."  

Selvom julen som bekendt varer lige til påske, så begynder nedtagningen af julelysene medio januar. Det tager typisk to til tre uger at sætte julebelysningen op afhængig af størrelse – og tilsvarende otte-ti dage at tage det hele ned igen.