TL Byg firdobler nettoresultat

TL BYG A/S er i seneste regnskabsår vokset 23 procent i bruttofortjeneste og 291 procent på bundlinjen.

TL BYG A/S er i seneste regnskabsår vokset 23 procent i bruttofortjeneste og 291 procent på bundlinjen. Den nordjyske entreprenørvirksomhed anser resultatet som tilfredsstillende og forventer samme positive takter det kommende år.

Det går godt for den nordjyske entreprenørvirksomhed TL BYG, der i dag omsætter for et større trecifret millionbeløb og beskæftiger flere end 240 faste medarbejdere. Virksomheden, der i år kan fejre 45-års jubilæum, har netop afsluttet årsregnskabet, der løber indtil 30. juni 2019, og her viser nøgletallene, at TL BYG fortsætter den positive udvikling.

Bruttofortjenesten er i seneste regnskabsår løftet fra 112 millioner kroner til 138 millioner kroner og byder således på en vækst på 23 procent. Årets resultat efter skat vokser fra 3,4 millioner kroner til 13,3 millioner kroner, og der er derfor tale om et procentvist højt løft af bundlinjen.

- Vi er godt tilfredse med udviklingen i forretningsomfang og glæder os især over udviklingen på bundlinjen, der er et resultat af en målrettet strategi og en fantastisk medarbejderindsats. Vi har det seneste år fokuseret på at styrke virksomheden og konsolidere os i markedet.  Vi skal ikke vækste for enhver pris, men i stedet fokusere på at gøre det rette på længere sigt, forklarer adm. direktør Peter Boltau.

Ledelsen forventer et resultat på niveau i det kommende regnskabsår.

Digitalisering fortsat i højsædet

En af forklaringerne på TL BYGs succes er et flerårigt fokus på digital omstilling. Det har senest resulteret i lanceringen af en ny IT-platform, der skal digitalisere virksomhedens arbejdsprocesser yderligere.

- TL BYG rummer et meget stort potentiale, og vi investerer i disse år kraftigt i at løfte virksomheden til næste niveau. Her har vi blandt andet fokus på kompetenceudvikling, øget synlighed og digitalisering, der kan sikre en mere effektiv arbejdsgang og mindske en række af vores manuelle processer. Vi kan nu styre hele projektporteføljen via IT – både i forhold til kapacitet, tid og ressourcer, og det kommer til at gøre en kæmpe forskel i vores daglige arbejde, siger Peter Boltau.

Softwareplatformen er udarbejdet i samarbejde med IT-virksomheden Complea, og håbet er, at platformen på sigt vil gavne andre projekttunge virksomheder, der ønsker at opruste på det digitale område.

Bæredygtige investeringer

TL BYG vil desuden øge virksomhedens fokus på en mere bæredygtig forretningsmodel det kommende år. Det skal blandt andet ske gennem implementering af FN’s verdensmål i flere af entreprenørvirksomhedens forretningsgange.

 - Det forpligter at være en virksomhed af vores størrelse, og det er i vores øjne afgørende, at virksomheder i byggebranchen tager et ansvar og interesserer sig for, hvordan man kan arbejde strategisk med verdensmålene for en mere bæredygtig udvikling. Det gælder både bæredygtig drift på byggepladsen, men også ansvarsfuld leverandørstyring, rekruttering og grønne omstillingsprocesser, siger Peter Boltau.

TL BYG har i øjeblikket en god ordrebog med en lang række projekter – primært på hjemmemarkedet i Nordjylland. TL BYG er blandt andet i gang med sit største byggeri til dato som totalentreprenør på det nye psykiatribyggeri PNAU på 30.000 kvadratmeter ved det nye supersygehus i Aalborg.