MT Højgaard opfører erhvervsejendom i Nuuk

MT Højgaard skal opføre erhvervsejendom i Nuuk i totalentreprise - projektet har en værdi af 100 mio. kroner

MT Højgaard skal opføre erhvervsejendom i Nuuk i totalentreprise. Projektet, som har en værdi af 100 mio. kroner, er udviklet i tæt samarbejde med bygherren Usisaat Aps og Ole Lindahls Tegnestue. 

MT Højgaard har netop taget første spadestik til en erhvervsejendom i Nuuk i Grønland, som får flere funktioner og vil indeholde såvel en containerhal på 670 kvadratmeter i 13 meters højde som et højlager på 450 kvadratmeter i 12 meters højde. Ejendommen får desuden en administrationsdel på i alt 1300 kvadratmeter fordelt over fem plan med et orangeri på øverste plan. Der bliver ligeledes etableret et autoværksted, en varmecentral og diverse værksteder på i alt 770 kvadratmeter i to etagers højde. Over autoværkstedet etableres en etage med self-storage på 770 kvadratmeter, og herover etableres en kontoretage på tilsvarende 770 kvadratmeter.

 

- Det er en spændende opgave for os. Vi har mange års erfaring med at bygge på Grønland og har sammen med bygherre og arkitekt skabt en multifunktionel og moderne erhvervsejendom, hvor bygherre kan samle alle sine aktiviteter, siger Jóannes Niclassen, divisionsdirektør for MT Højgaards aktiviteter i Nordatlanten.

Usisaat ApS har længe haft et ønske om at samle sine aktiviteter i én moderne bygning. På nuværende tidspunkt har Usisaat aktiviteter mange forskellige steder i Nuuk og har brug for mere plads til sine voksende forretninger.

Stærkt samarbejde

Det er første gang, at Usisaat flytter ind i et domicil designet lige præcis til virksomhedens behov. Tidligere har Usisaat overtaget tomme haller, som efterfølgende er blevet re-designet. De nye faciliteter giver virksomheden store tidsbesparelser og en større fleksibilitet og vil derfor også styrke virksomhedens konkurrenceevne.

- Vi har designet domicilet i fællesskab med MT Højgaard og Ole Lindahl, og vi har haft en god dialog og et godt samarbejde undervejs. Jeg er sikker på, at den løsning, vi er landet på, er den helt rigtige for virksomhedens fremtidige virke. De moderne faciliteter, vi får, giver os nye muligheder og vil medvirke til at styrke vores forretning, og mine medarbejdere og jeg glæder os, til byggeriet står klart næste år, siger Hans Gerstøm, direktør i Usisaat Aps.

Ole Lindahls Tegnestue er arkitekt på projektet, mens MT Højgaard både er rådgivende ingeniør og udførende på byggeriet. Bygningen kommer til at ligge smukt på én af Nuuks største og bedst placerede grunde helt ned til vandet.  

Første spadestik på byggeriet var den 14. august 2019. Planlagt aflevering er 4. kvartal 2020.

På billedet ses Jóannes Niclassen (tv) og Hans Gerstrøm i forbindelse med underskriftsceremonien. Foto: MT Højgaard.