Nyt domicil til Chr. Hansen-koncernen

Vilhelm Lauritzen Arkitekter tegner Chr. Hansens nye domicil og Innovation Campus

I dag har Chr. Hansen i samarbejde med PensionDanmark offentliggjort planerne om at styrke forsknings- & udviklingsfaciliteterne. Det bliver en udvidelse af det nuværende hovedkvarter til et nyt Innovation Campus. Forslaget er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter med et fokus på naturen, dagslys og en intuitiv funktionalitet.

Et tæt samspil med naturen, store mængder dagslys og en intuitiv funktionalitet er centrale elementer i arkitekturforslaget bag Chr. Hansens nye 15.000 m2 store Innovation Campus med PensionDanmark som investor.

Forslaget består af en udvidelse af det eksisterende hovedkvarter i Hørsholm, der skaber plads til op mod 250 nye forskere. De nye bygninger, der bl.a. indeholder en ny hovedbygning, laboratorier, mødecenter og applikationscenter skaber et fremtidssikret centrum for innovation, vidensdeling og kundesupport.

-I dag ligger hovedkvarteret som solitære bygninger spredt på grunden. De nye bygninger bliver flettet sammen med de eksisterende, så de tilsammen danner et sammenhængende campus med et optimeret flow. Det bliver et inspirerende og levende sted at arbejde, siger Anne Møller Sørensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og designansvarlig på forslaget, der er udviklet i samarbejde med COWI og 1:1 Landskab.

Et ønske om natur og biodiversitet

Det har været afgørende, at virksomhedens identitet, bæredygtige produkter og beliggenhed skulle afspejles i den nye arkitektur. Det nye campus bliver energioptimeret og med robuste materialer, der har lang levetid.

Træ bliver et gennemgående materiale både som konstruktion og beklædning, og dertil kommer en række lyse atriumgårde og skovhaver, hvor brændestabler, regnvandsopsamling og insekthoteller skal skabe gode betingelser for biodiversitet.

-Fokus har hele tiden været på at skabe harmoni mellem de eksisterende bygninger og den unikke beliggenhed. Det er en usædvanligt smuk naturgrund, hvor vi med reference til Chr. Hansens produkter har forsøgt at skabe et nærvær til naturen og glidende overgange mellem ude og inde, siger Anne Møller Sørensen.