NCC skal bygge Nordsjællands nye supersygehus

Region Hovedstaden har valgt NCC til at bygge Nyt Hospital Nordsjælland. Det er det sidste af de store supersygehuse, der skal opføres i Danmark

-Vi er meget stolte over at være blevet valgt til at bygge dette unikke hospital til glæde for tusindvis af patienter, pårørende og medarbejdere. Bygherre har fra start lagt vægt på samarbejde, så udgangspunktet for et godt resultat kan ikke blive meget bedre, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Byggeriet omfatter i alt 118.000 kvadratmeter i en lav bygning på fire etager. Det er allerede kendt for sit organiske udtryk med en bygning, der set ovenfra ligner en firkløver. Hospitalet skal ligge i den nye bydel Favrholm i Hillerød.

NCC har stor erfaring med hospitalsbyggeri, herunder at benytte digitale værktøjer til at skabe et både bygbart og fleksibelt projekt. Det falder godt i tråd med Nyt Hospital Nordsjællands ønske om en effektiv og digitaliseret byggeproces, der skal sikre et fælles overblik over projekt, tidsplaner og budget.

-I et projekt af denne størrelse er det afgørende, at alle detaljer hænger sammen, og at alle relevante informationer om byggeriet er tilgængelige for de involverede. Det kræver store digitale evner, og det har vi fuld tiltro til, at NCC har, siger Henrik Schødts, projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland.

NCC bliver hovedentreprenør på projektet. Budgettet for Nyt Hospital Nordsjælland er på ca. 2,4 mia. danske kr. NCC og Nyt Hospital Nordsjælland skal nu fastlægge detaljerne for projektet og planlægger at underskrive kontrakten i fjerde kvartal. Projektet bliver løbende ordreregistreret igennem projektperioden i forretningsområdet NCC Building Nordics.