Bæredygtige frontløbere skal frem i lyset

Du kan være med til at synliggøre dem der går forrest i bæredygtighedens tegn – og indstille din favorit til Det Bæredygtige Element 2019

Klimadagsorden har aldrig været mere aktuel. Det samme kan man sige om byggebranchens rolle i den grønne omstilling. Og nu kan du være med til at synliggøre dem der går forrest i bæredygtighedens tegn – og indstille din favorit til Det Bæredygtige Element 2019.

Building Green og InnoBYG sætter igen i år fokus på en ildsjæl og et produkt, når Det Bæredygtige Element 2019 uddeles fra Main Stage på Building Green i Forum.

Og bæredygtighed er højt på dagsorden – både i byggebranchen og i samfundet, hvor netop klimaet og den grønne omstilling har fået stor opmærksomhed, ikke mindst i den netop overståede valgkamp.

Byggebranchen går forrest
I byggebranchen er bæredygtighed og grøn omstilling ikke nye begreber, men det bliver de ikke mindre aktuelle af, ifølge Marianne Meyer Jakobsen, netværksleder i InnoBYG.

- Bæredygtighed er kommet for at blive og bygge- og anlægsbranchen spiller en central rolle i Danmarks grønne omstilling og kampen for klimaet. Måske netop i år er opmærksomheden omkring Det Bæredygtige Element endnu mere nødvendig end før – for vi har brug for de gode eksempler, både ildsjælene og produkterne, hvis vi skal lykkes med at accelerere den grønne omstilling, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Hun bakkes op af Sarah Elhauge fra Building Green.

- På Building Green går vi forrest med den bæredygtige dagsorden. Det er her du kan møde alle dem, der hver dag arbejder for en bæredygtig dansk byggebranche. Så det er kun naturligt, at vi igen i år uddeler Det Bæredygtige Element, til den ildsjæl og det produkt, der fortjener det mest - for prisen er ikke blevet mindre relevant, nærmest tværtimod, siger Sarah Elhauge.

Produktprisen åben for alle
Det er en yderst kompetent fagjury, som vurderer de mange indstillinger til prisen – og som noget nyt i år, kan man indstille alle relevante produkter til Produktprisen – og det er således ikke sikkert, at prisen går til en udstiller på Building Green.

- I år har vi valgt at åbne produktkategorien så man kan indstille alle relevante produkter. Det er ikke alle virksomheder som har mulighed for at deltage som udstiller på Building Green og vi vil ikke udelukke et godt produkt fra at vinde kategorien, blot fordi de ikke er udstillere, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Det Bæredygtige Element uddeles på Main Stage på Building Green, den 30. oktober 2019. De to priser – en personpris og en produktpris uddeles til hhv. en særlig person og et nyskabende produkt, som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse. I 2018 var det Professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet, der løb med Personprisen, mens vinderen af Produktprisen var Fischer Lightings cirkulære designerlampe. De to prismodtagere herfra var Lars Elmvang og Enlai Hooi.