Årets Murer-finalist har specialiseret sig i de unikke opgaver

De seneste to år har Mester Murer ApS været på scenen i Cirkusbygningen i København for at blive hædret som Årets Murer. Og virksomheden er igen i år blandt finalisterne til prisen.

Succesen skyldes ikke mindst løbende opkvalificering via partnerskabsordningen FlisePartneren, der senest har budt indenfor til kurser i de populære natursten og kritiske underlag.

Hvad kræver det at få succes som moderne murerfirma med tårnhøje håndværksmæssige ambitioner? Det kan murermester Malte Bendixen snakke med om: Han står nemlig sammen med murermester Lasse Skånstrøm i spidsen for Mester Murer ApS, der har vundet prisen som Årets Murer ved branchens største awardshow både i 2017 og 2018.

Virksomheden er nu for tredje år i træk blandt finalisterne til den eftertragtede pris, der traditionen tro uddeles i Cirkusbygningen i København i starten af april, og Malte Bendixen fortæller:

- For os handler det meget om at se hver enkelt opgave som unik med sine egne unikke muligheder for at lave et super flot resultat. Her er det vigtigt kun at bruge de bedste løsninger og løbende opkvalificere sig, så vi er på forkant med udviklingen og fx kan levere god rådgivning fra starten.

Nye perspektiver på murerarbejdet

Mester Murer ApS udfører primært badeværelser i Storkøbenhavn og Nordsjælland, og murerne er derfor bl.a. specialiserede i at arbejde med naturstensfliser. Det er der stor interesse for blandt boligejere og virksomheder lige nu. Tal fra Danmarks Statistik viser eksempelvis, at importen af natursten er fordoblet siden 2012, hvilket vidner om den voksende efterspørgsel.

Samtidig er lægning af natursten et håndværksmæssigt speciale, der kræver både knowhow og opdateret faglig viden, og Mester Murer ApS er derfor med i partnerskabsordningen FlisePartneren. Her kan murerne blive certificerede inden for aktuelle emner via kurser i Hedensted og Herlev. De seneste kurser i februar har netop haft natursten og kritiske underlag på tapetet.

- Vi har været på næsten samtlige kurser hos FlisePartneren, fordi vi får set tingene i et nyt perspektiv og kommer hjem med masser af nye idéer til, hvordan vi kan optimere arbejdet ude hos kunderne, siger Malte Bendixen. Han suppleres af adm. direktør Michael Nielsen fra ARDEX, der står bag FlisePartneren:

- Som markedet har udviklet sig, har den ambitiøse, professionelle murer i stigende grad gavn af opkvalificering og efteruddannelse, der matcher behovet ude hos kunderne og dermed åbner for udvidelse af forretningen. Vi udvikler løbende FlisePartnerens udbud af certificeringer i dialog med murerne og er derfor også stolte over, at ordningen nu omfatter flere end 500 murerfirmaer over hele landet.

I alt er der i år 15 murerfirmaer, der er udtaget som finalister til de tre priser som Årets Murer 2019 for henholdsvis 0-4 ansatte, 5-9 ansatte og 10+ ansatte. Heraf er de otte – eller lidt over halvdelen – en del af FlisePartneren.

Billedtekst: ”For os handler det om at se hver enkelt opgave som unik med sine egne unikke muligheder for at lave et super flot resultat,” fortæller Mester Murer ApS.