144 præfabrikerede studieboliger klar på DTU

Første etape af et helt nyt boligkompleks står nu klar til indflytning med 144 præfabrikerede studieboliger på DTU i Kongens Lyngby

Første etape af et helt nyt boligkompleks står nu klar til indflytning med 144 præfabrikerede studieboliger på DTU i Kongens Lyngby. Byggeprojektet indgår som en del af Boligfonden DTU’s boligudbud til internationale studerende og kommer i alt til at omfatte 312 præfabrikerede studieboliger. Midtjyske Concept Living A/S by ABC er totalentreprenør på projektet.

I begyndelsen af august blev byggeriet af 312 nye studieboliger på DTU Campus i Kongens Lyngby påbegyndt, i midten af september blev det første enhed hejst på plads, og nu, blot et lille halvt år senere, er første etape af projektet færdig med 144 præfabrikerede studieboliger. Boligkomplekset indgår som en del af Boligfonden DTU’s studieboligudbud, som er tiltænkt internationale studerende, og alle 144 boliger er allerede udlejet:

- Der har været rigtig stor efterspørgsel på boligerne, og det glædeligt at se, at de første studerende nu flytter ind efter kun et halvt år. Det har kunnet lade sig gøre, fordi vi har valgt en præfabrikeret løsning, som har optimeret byggetiden markant, lyder det fra direktør for Boligfonden DTU, Mikael Hyttel Thomsen, og fortsætter:

- Byggeriet er således forløbet hurtigt og helt efter planen, og vi er endt med at få nogle rigtig flotte og funktionelle studieboliger, som producenten også de næste mange år skal stå for vedligeholdelsen af. Det har sine helt klare fordele, da alle parter således har haft en stor interesse i, at alt er forløbet, som det skulle under hele byggeprocessen.

Det er Concept Living A/S by ABC, som har specialiseret sig i levering af præfabrikeret byggeri, der er totalentreprenør på projektet. Virksomheden producerer permanente præfabrikeret løsninger i produktionen, som efterfølgende hurtigt kan opstilles, sammensættes og beklædes på byggepladsen:

- Fordelen ved præfabrikeret byggeri er, at man kan opføre boligerne hurtigere, da fundamenterne på byggepladsen kan klargøres samtidig med, at enhederne bliver bygget i produktionen. Derfor har det også kun taget lige knap et halvt år at opføre de første 144 boliger på DTU Campus, lyder det fra direktør hos Concept Living, Kjeld S. Facius.

Concept Living overtog sammen med søstervirksomheden ABC Pavilloner sidste år de tidligere Siemens-bygninger i midtjyske Engesvang, hvorfra boligerne er blevet produceret. Hele boligen – herunder køkken, toilet, bad og installationer – er således blevet bygget på forhånd og derefter transporteret til byggepladsen, hvor fundament og forsyninger allerede var klar.

- Indtil nu har arbejdet på byggepladsen og produktionen af enhederne foregået parallelt. Men i midten af januar forlod de resterende knap 170 moduler produktionen, og nu er der således kun arbejdet på byggepladsen tilbage. I midten af april kan vi se frem til, at samtlige 312 studieboliger er færdigbyggede og klar til indflytning, og det bliver selvfølgelig også en stor dag for os, slutter Kjeld S. Facius.

Selve boligkomplekset består af to gange tre boligblokke, som begge danner en u-form og er adskilt af en cykel- og gangsti samt et grønt beplantningsbælte. Bygningerne har tre etager, og 12 af boligerne er handicapvenlige med en indretning, der er tilpasset kørestolsbrugere. Studieboligerne er placeret i gåafstand til alle faciliteter på campus, og der er offentlig transport til og fra stedet.

Concept Livings søstervirksomhed, Baltic Modules, har desuden leveret mange af møblerne til boligerne.