Store byggeprojekter i Aalborg

Aalborg præges i dag af flere store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliard kr. og udvidelse af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder, er nogle af de største

Aalborg har vokseværk og indbyggertallet i byen forventes at stige med 9,7 procent til godt 232.000 frem mod 2029. Det skal ses i sammenhæng med en stigning i landsgennemsnittet på blot 5,8 procent. For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000-3.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er de tidligere havneområder, Sofiendal Enge, Godsbanearealet og Aalborg Øst, hvor store private og almene boliginvesteringer finder sted. I centrum er flere af byens tidligere industriarealer de seneste år forvandlet til boligområder. Der vil blive behov for op mod 20.000 nye boliger i tidsrummet. For flere planlagte områder er rummeligheden godt 8.000 boliger, først og fremmest igennem omdannelse af eksisterende byområder, f.eks. Eternitten, Godsbanearealet og Østre Havn.

Aalborg præges i dag af flere store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliard kr. og udvidelse af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder, er nogle af de største. Sygehus Nord og Gåsepigens Parkeringsplads vil blive klar til byudvikling, når sygehuset flytter. Samtidig er der fuld gang i udviklingen af Aalborg Øst, og der er mange boliger på vej, blandt andet i Stigsborgområdet i Nørresundby, samt i omegnsbyerne.

Aalborg kommune planlægger byens udvikling gennem et vækstbånd fra lufthavnen i vest til havnen i øst. Her skal både de offentlige og de private investeringer koncentreres, og vækstaksen rummer færdiggørelse og videreudvikling af blandt andet havnefronten, Karolinelund, Godsbanearealet, Eternitten samt Aalborg Øst. Vækstaksen skal udover boliger og byudvikling også danne ramme om oplevelsesmuligheder og kulturtilbud, og der arbejdes på at skabe liv hele døgnet, varierende byrum og ekstraordinær arkitektur.

Få mere at vide om de store byggeprojekter i Aalborg - deltag i vor konference "Aalborg: De store projekter" tirsdag, 15. januar 2019, 09:00 - 12:40 Aalborg Kongres og Kultur Center, Aalborg.

Læs mere om vore kurser og konferencer her: www.byggekurser.dk