Building Green i Aarhus for tredje gang

Den 3. og 4. april slår Building Green endnu en gang dørene op til Centralværkstedet i Aarhus

Den 3. og 4. april slår Building Green endnu en gang dørene op til Centralværkstedet i Aarhus. Building Green har blandt andet hyret den britiske og internationalt anerkendte arkitekt Sadie Morgan og flere andre inspirerende indlægsholdere fra ind- og udland.

Gennem otte år har den grønne event Building Green samlet branchens bedste til inspiration og vidensdeling om det bæredygtige byggeri. Til april er det tredje gang, at Building Green kan byde velkommen i Aarhus, og årets program byder på en lang række markante profiler fra udlandet, lokale indlægsholdere, inspirerende debatter og spændende aktiviteter.

- Vi er glade for, at der igen i år er stor interesse for Building Green i Aarhus fra både oplægsholdere, debattører og udstillere. Alt tyder på, at eventen til april, ligesom de to foregående år, bliver et vigtigt samlingspunkt for branchen, fortæller Ditte Rosenquist, projektleder for Building Green.

Besøg af den prisvindende arkitekt Sadie Morgan

Hele programmet bliver snart offentliggjort, men Building Green løfter allerede nu sløret for en af hovedtalerne. Det er lykkedes Building Green at få den anerkendte, britiske arkitekt og RIBA Stirling Prize-vinder Sadie Morgan til at besøge Aarhus for første gang. Sadie er partner og en af grundlæggerne af den internationale tegnestue dRMM i England, der er kendt for den prisvindende ombygning af Hastings Pier i England. Tegnestuen forbindes ofte med innovative bygninger i høj kvalitet med social merværdi, og står bag projekter som Trafalger Place, Maggie’s Oldham og Faraday House.

Anerkendt meningsdanner

Sadie Morgan er et stort navn i Storbritannien. Hun er udpeget som designfortaler for Londons borgmester, blev indsat som den yngste formand for den britiske arkitekturforening i 2013 og kåret som årets ’Londoner” i 2017 for sit arbejde med at udfordre arkitekturen på det højeste politiske niveau. At blande sig i samfundsdebatten om kvindelige arkitekters rolle i byggebranchen er ikke fremmed for Sadie, og hun holder sig ikke tilbage fra at hanke op i sine kollegaer i branchen, så de sammen kan skabe forandringer.

- Det er spændende at kunne præsentere et navn som Sadie Morgan til Building Green i Aarhus. Sadie er en af de mest indflydelsesrige arkitekter inden for arkitektur og byggepolitik i Storbritannien, så vi glæder os til at høre hendes perspektiver på den bæredygtige arkitektur og byggebranche, siger Ditte Rosenquist.

To dage med vidensdeling på højt niveau

Foruden de internationale hovedtalere har Building Green også fokus på lokale cases fra Aarhus med debatter og oplæg, der går i dybden med alt lige fra aarhusianske byområder til indeklima i de aarhusianske skoler.

- Vi glæder os til, vi kan præsentere det endelige program, der er tætpakket med inspirerende talere. Udover de mange talere vil programmet også byde på debatter, hvor branchens fagfolk diskuterer og deler ud af deres viden og erfaringer, siger Ditte Rosenquist.