Start på 312 præfabrikerede studieboliger

Concept Living A/S by ABC har netop hejst det første modul på plads til et nyt, stort boligkompleks i Kongens Lyngby, som den midtjyske virksomhed er totalentreprenør på. Boligkomplekset indeholder 312 præfabrikerede studieboliger og vil indgå som en del af Boligfondens DTU´s boligudbud til internationale studerende på DTU.

Tirsdag den 11. september 2018 leverede byggevirksomheden Concept Living A/S by ABC, som er specialiseret i at levere modulbyggeri, det første modul til det nye store boligkompleks på DTU Campus i Kongens Lyngby. Det foregik ved, at en stor mobilkran hejste det præfabrikerede modul fra ladet på lastbilen og over på byggegrunden, hvor fundamentet og forsyningerne på forhånd var klargjorte:

- I alt skal 312 studieboliger opføres, som bliver en del af det udbud, Boligfonden DTU udlejer. Her har vi nu for alvor skudt byggeprojektet i gang ved netop at have transporteret det allerførste modul – af i alt 162 moduler - fra Jylland til Sjælland og derefter hejst det fra lastbilen til byggegrunden. Modulet kommer til at udgøre boligkompleksets vaske- og teknikrum, som er det sværeste af dem alle at installere, da det er herfra, at alle installationer og forsyninger til studieboligerne går, fortæller direktør i Concept Living, Kjeld S. Facius, der har mere end 30 års erfaring med at levere præfabrikeret modulbyggeri.

Nemt at skalere op

På samme dag blev øvrige ni moduler, som samlet set bliver til 18 studieboliger, transporteret til byggepladsen. De skal alle udgøre stueetagen på én af de i alt seks boligblokke, som bliver opført. Herefter installeres første sal på boligblokken onsdag den 12. september, mens anden sal bliver installeret torsdag den 13. september.

- Det er selvfølgelig spændende at se, hvordan de enkelte moduler og studieboliger nu bliver monteret en efter en. Her kan man virkelig se, hvordan modulbyggeri skiller sig ud fra andre mere traditionelle metoder, og vi ser helt sikkert nogle fordele forbundet med byggemetoden. Blandt andet er modulbyggeri nemt at skalere op, hvilket kan blive aktuelt i fremtiden, og det er samtidig et godt, solidt produkt, som kan klare det danske klima, forklarer direktør for Boligfonden DTU, Mikael Hyttel Thomsen.

Han fortæller yderligere, at samtlige boliger bliver betalingsvenlige boliger, som enhver studerende efterspørger og derigennem understøttes DTU´s position som internationalt eliteuniversitet.

De nye boliger opføres i det nordvestlige hjørne af DTU Campus med cykel- og gangsti samt et beplantningsbælte og kommer til at bestå af i alt to gange tre boligblokke, som danner en u-form. Tolv af boligerne indrettes til kørestolsbrugere, mens samtlige boliger bliver placeret i gåafstand til alle faciliteter på campus.

Sammensættes som legoklodser

Samtlige 162 moduler, der skal bruges til projektet, bliver produceret på Concept Livings fabrik i Engesvang i Midtjylland i de tidligere Siemens-bygninger. Her har man bygget modulerne op fra bunden og færdiggjort dem, før de bliver kørt til byggepladsen i Kongens Lyngby på Sjælland, hvor vand og varme installeres, og de udvendige facadeplader bliver monteret.

- Fordelen ved modulbyggeri er, at når først de enkelte moduler er færdigbygget på vores fabrik, kan de hurtigt stables som legoklodser på byggepladsen. Alt bliver nemlig installeret på forhånd, hvilket også gælder eksempelvis køkken, bad, toilet samt installationer som gulvvarme i studieboligerne. På den måde kan modulbyggeri også opføres hurtigere end mange andre boligbyggerier, da byggepladsen med blandt andet fundamenter og stikledninger kan klargøres parallelt med, at vi bygger modulerne i Engesvang, slutter Kjeld. S. Facius.  

Det er Concept Livings søstervirksomhed Baltic Modules, som står for at levere en stor del af møblerne til boligerne. Boligkomplekset forventes at stå klar til indflytning primo januar 2019.